Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 4 iun 2021 - Anul XXVI, nr. 129 (7741)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Incorigibil

Condamnat cu suspendare după ce a tâlhărit o bătrână, „Aladin” a mai comis trei furturi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un tânăr în vârstă de 21 de ani, din Ilișești, a ajuns în arestul poliției județene, reținut și apoi arestat preventiv, pentru comiterea a trei furturi din locuințe din localitatea de domiciliu. Prejudiciile nu au fost mari, doar că Alexandru Botea, în vârstă de 21 de ani, zis „Aladin”, era în termenul de încercare stabilit de judecători, după ce a avut parte de clemență din partea judecătorilor și a fost condamnat cu suspendare pentru o tâlhărie.

În luna septembrie a anului trecut, polițiștii de la Secția Rurală Șcheia au primit un apel la 112 prin care erau sesizați că Maria C., în vârstă de 71 de ani, a fost tâlhărită pe raza satului Ilișești.

Din cercetări a rezultat că victima a plecat de la domiciliu pentru a merge la fiul său, care locuiește pe un drum alăturat, în Ilișești. Femeia s-a abătut la un moment dat pe o cărare cu vegetație densă, unde a fost atacată din spate de un tânăr cu glugă pe cap, care i-a smuls geanta pe care o avea în mână și a fugit. Victima și-a găsit ulterior geanta, la aproximativ 50 de metri distanță, fără banii din interior – 130 de lei.

În urma activității de investigare de la fața locului, plecând de la locul faptei, polițiștii au stabilit că suspectul este un localnic de 21 de ani, cunoscut cu preocupări infracționale. Polițiștii au avut la un moment dat informația că acesta se ascunde într-o clădire în construcție, unde se ridică un hotel, în apropiere de sediul Primăriei Ilișești.

Șapte polițiști s-au deplasat în clădire, iar la etajul acesteia a fost găsit suspectul. Alexandru Botea, de 21 de ani, zis ”Aladin”, a fost audiat și dus la reconstituirea faptei.

După această faptă, tânărul a fost arestat preventiv și trimis imediat în judecată. El a mers pe recunoaștere, astfel că, la finele anului trecut, Judecătoria Suceava l-a condamnat pe Alexandru Botea la 2 ani și 2 luni de închisoare pentru fapta de tâlhărie, dar au suspendat executarea pedepsei, pentru o perioadă de 3 ani. Tânărului i s-au impus atunci obligații și restricții. Clemența a fost atât de bine înțeleasă de tânăr, încât acesta s-a reapucat de furat. Din ancheta poliției rezultă că la finele lunii mai a acestui an, același inculpat a pătruns în trei case din Ilișești, de unde a sustras bunuri sau sume de bani. Într-un caz, victima era în casă, astfel că riscul unei fapte cu violență a fost major.

Având în vedere că a comis noi fapte în termenul de încercare, dacă va fi găsit vinovat tânărul are toate șansele să aibă de executat și pedeapsa suspendată inițial, pentru tâlhăria din luna septembrie a anului trecut.

Cert este că procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava au formulat, ieri, propunere de arestare preventivă a tânărului de 21 de ani, pentru cele trei infracțiuni de furt calificat comise în termenul de încercare. Judecătoria Suceava a admis propunere și a dispus arestul preventiv, cel puțin pentru 30 de zile. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Condamnat cu suspendare după ce a tâlhărit o bătrână, „Aladin” a mai comis trei furturi.
 Vizualizări articol: 1415 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Condamnat cu suspendare după ce a tâlhărit o bătrână, „Aladin” a mai comis trei furturi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei