Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 8 mar 2021 - Anul XXVI, nr. 55 (7667)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Eveniment

Emoții, poezii și lucrări dedicate mamei, alături de programul ”Citește-mi 100 de povești”, la Primăria Vicovu de Jos

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un grup de copii și educatoarele lor de la Grădinița Nr. 1 Vicovu de Jos au luat cu asalt vineri clădirea primăriei din localitate, din dorința de a le oferi mamelor simboluri ale dragostei ce le-o poartă, în cadrul unei expoziții și al unui scurt program artistic dedicat de 8 Martie celei mai dragi ființe. Sub aripa unui program național intitulat ”Citește-mi 100 de povești”, care a adus în prim-plan citirea unei povești adecvate momentului, gazda evenimentului, primarul Vasile Țugui, le-a citit micuților o poveste legată tocmai de prețioasele cadouri oferite de ei mamelor.

Buburuze jucăușe, Floricele mititele, Albinuțe harnice, Ursuleții drăgălași și Steluțele luminoase, prin intermediul a 10 copilași care au reprezentat cele cinci grupe ale grădiniței din Vicovu de Jos în condițiile speciale impuse astăzi, și-au dat mâna și au sărbătorit dragostea purtată mamelor prin câteva versuri și cântece sugestive. I-au îndrumat și coordonat în demersul lor intitulat ”Mamei, primăvara-n dar” cadrele didactice ale grădiniței, Rodica Baban, Elena Galan, Cosmina Puzdre, Iftinca Fusa și Elena Balan, sub bagheta cărora copiii au pregătit o expoziție plină de emoție cu lucrări dedicate mamei.

În cadrul prezentării făcute de profesor Rodica Baban, ea a ținut să sublinieze: ”Astăzi ei v-au invitat să le admirați încercările timide sau mai îndrăznețe în ilustrarea frumosului cu care natura mamă ne înconjoară în fiecare primăvară. Lucrate cu drag, cu ajutorul mâinilor dibace ale scumpelor mame și sub îndrumarea atentă a doamnelor educatoare, lucrările plastice vor să aducă astăzi un omagiu celei mai scumpe ființe din lume, mama.” Copiii au cântat și au recitat frumoase versuri dedicate mamei, creând emoție în rândul părinților și al celor care au asistat la programul artistic.

Impresionată de realizările copiilor, Pompilia Țugui, directorul Şcolii coordonatoare Nr. 1 ”Ioan Vicoveanu” din Vicovu de Jos, a subliniat: ”Dovadă a creativității cadrelor didactice și a copiilor este tocmai vernisajul la care participăm astăzi, cu ocazia zilei de 8 Martie - Ziua Mamei.”

 

 

În cadrul programului ”Citește-mi 100 de povești”, primarul Vasile Țugui le-a citit o poveste copiilor

O frumoasă poveste care a accentuat tocmai ideea expoziției și a evenimentului a fost lecturată copiilor de către primarul comunei Vicovu de Jos, Vasile Țugui, de astă dată și în calitate de amfitrion al spațiului. Cea de a doua parte a acțiunii, prezentată de educatoarea Elena Balan, face parte din programul amintit, derulat împreună cu Asociația OvidiuRo și care și-a propus să aducă în prim-plan lectura de care copiii au atâta nevoie. ”L-am rugat pe domnul primar să fie cititorul nostru de onoare, să ne spună o poveste tocmai pentru a sublinia întreaga idee generată de această expoziție, faptul că cele mai frumoase daruri sunt făcute de mânuțele voastre, copii!”, a spus Elena Balan în deschiderea acestei inedite activități. Impresionat de acțiune și de ecoul lecturării, primarul Vasile Țugui le-a făcut o promisiune celor mici, cu repercusiuni importante asupra nevoii de lectură a acestora: ”M-a inspirat acțiunea și aș vrea să venim și noi în întâmpinarea efortului pe care îl faceți, cu propunerea să demarăm în Consiliul Local proiectul <100 de cărți >, prin intermediul căruia copiii preșcolari să beneficieze din partea primăriei de 100 de cărți anual, care vor crea baza de lectură de la grădiniță.”

În entuziasmul general și mulțumirile adresate celor care au făcut posibil evenimentul, copiii și invitații lor au primit dulciuri, flori și cadouri inclusiv din partea preoților prezenți la eveniment, prin bunăvoința unor sponsori generoși precum Aurica Daneliuc de la Aida SRL și Vasile Șorodoc de la Aldo Caffes, care au pregătit surprize pentru a răsplăti eforul micilor artiști.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Emoții, poezii și lucrări dedicate mamei, alături de programul ”Citește-mi 100 de povești”, la Primăria Vicovu de Jos.
 Vizualizări articol: 1211 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Emoții, poezii și lucrări dedicate mamei, alături de programul ”Citește-mi 100 de povești”, la Primăria Vicovu de Jos0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei