Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 8 mar 2021 - Anul XXVI, nr. 55 (7667)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Tiqui-taca, Real Madrid!

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Întâi și întâi, La mulți ani doamnelor și domnișoarelor, le doresc o primăvară cu cât mai puține restricții, fără ca asta să însemne altceva decât revenirea la normal! Tot un fel de revenire la normal a însemnat și cucerirea matematică a titlului de campioană de către Glasgow Rangers, după un purgatoriu de 10 ani. Iată că primul român campion este Ianis Hagi, la un sezon mai mult decât reușit, orice s-ar spune. Să sperăm că va duce acest trend ascendent al carierei sale și la echipa națională.

Ceva mai la sud, pe continent, Atletico n-a reușit să pună nici măcar o mână pe trofeul de campioană, terminând la egalitate derby-ul madrilen cu Real. Exact rezultatul pe care spuneam săptămâna trecută că-l așteaptă Barcelona, care și-a făcut datoria, câștigând la Pamplona, nu fără emoții. Zidane l-a recuperat doar pe Benzema, însă a reintra direct într-o partidă cu asemenea miză nu părea de bun augur. Francezul a ieșit rar la rampă, ba chiar părea că se va evidenția negativ prin acea dublă ratare din final, la o minge așezată pe tavă, cu exteriorul, de Vinicius. Era pe final, iar trupa lui Simeone apăra cu dinții avantajul luat devreme, în prima repriză, tot cu un exterior, de Luis Suarez. Numai că după acel moment de blocaj al lui Benzema (sau de excelență a lui Oblak, dacă preferați), meciul o ia razna. Albii pierd balonul la mijlocul terenului, iar Suarez scapă central pe contraatac, unu contra unu cu Nacho. În stânga apare la susținere Saul, așa că o minge așezată simplu de uruguayan ar fi însemnat să-l lase singur cu portarul. Numai că Suarez dă o idee prea lung, Saul nici el nu preia direct pe poartă, astfel că ocazia de a închide partida se pierde. Și imediat, ca-n fotbal, urmează o minunăție de fază la poarta cealaltă. Vârful Benzema coboară într-o poziție în care se găsește de obicei Messi, iar nu degeaba fac această comparație cu un rival, pentru că de acolo Benzema destabilizează o întreagă apărare în cel mai pur stil Messi: manevre pe metru pătrat între mai mulți adversari, strecurare a balonului către Casemiro, care putea să finalizeze, dar îi întoarce lui Benzema, exact cum procedează fotbaliștii catalani cu Messi! Știu că unora li se va părea o blasfemie această paralelă, dar credeți-mă că o fac admirativ. Cred că și cei de la Barcelona au aplaudat, desigur și din alte considerente decât cel estetic!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tiqui-taca, Real Madrid!.
 Vizualizări articol: 1024 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Tiqui-taca, Real Madrid!5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei