Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 29 ian 2021 - Anul XXVI, nr. 23 (7635)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Rădăuți

Mișcare de protest în curtea Spitalului Municipal „Sf. Doctori Cosma și Damian”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

După mai bine de două săptămâni de la protestele din fața Primăriei Rădăuți și de la Spitalul Municipal, angajații unității spitalicești din Rădăuți au protestat din nou, ieri dimineață. La fel ca și atunci, motivul este legat de intenția administrației locale rădăuțene de a-l demite pe managerul spitalului, în condițiile în care războiul declarațiilor dintre primarul Bogdan Loghin și managerul spitalului rădăuțean, Traian Andronachi, nu mai reprezintă nici o noutate pentru localnici.

În aceste condiții, ieri dimineață, în jurul orei 10.00, un grup de circa 50 de salariați s-au adunat în fața Compartimentului Primiri-Urgențe și si-au exprimat sprijinul pentru managerul Andronachi. O parte dintre angajați țineau în mâini coli de hârtie cu înscrisuri de genul „Jos labele de pe spital”, „Stop ilegalității!”, „Un păduche nu e niciodată singur”, iar alții mai vocali strigau: „Spitalul nu înseamnă politică!” sau „Sănătatea nu are culoare politică!”.

Una dintre protestatare, asistenta Iuliana Crețu, de la secția Interne, a declarat: „Este o mișcare spontană. Ne-am adunat aici pentru susținerea domnului manager și pentru faptul că noi am adresat câteva întrebări primăriei, întrebări la care nu am primit răspuns. Am vrea să ne spună domnul primar dacă demiterea managerului spitalului este legală sau ilegală. Asta ne interesează pe noi, și în același timp dacă are aceeași idee de a-l schimba pe manager… Domnul Andronachi este un manager care își merită postul, prin tot ceea ce a făcut. Prin faptul că este în mijlocul nostru permanent, prin faptul că dacă nu era dumnealui manager etajul cinci din spital nu era nici astăzi făcut. Cred că în ultimii 30 de ani spitalul nu a avut așa un manager ca domnul Andronachi. Mișcarea de astăzi (n.r. ieri) este doar pentru susținerea lui și noi vrem ca domnul primar să ne răspundă… Dacă nu poate să ne răspundă personal, să ne trimită un semnal. Asta este ceea ce așteptăm noi, și vă spun că personalul din spital este stresat din acest motiv.”

 

Traian Andronachi: „Spitalul nu stă într-un om, spitalul nu stă în manager”

La câteva minute după ce protestatarii s-au adunat în curtea spitalului, a apărut și managerul Andronachi, care, la fel ca și în urmă cu două săptămâni, a fost întâmpinat cu aplauze.

„Oameni buni, funcțiile sunt efemere! Oamenii sunt cei care contează. Indiferent ce se va întâmpla, voi sunteți un colectiv de oameni minunați. Eu nu mă țin de acest post, nu am nici un fel de problemă. Voi trebuie să vă faceți treaba în continuare, așa cum ați făcut şi până acum. Spitalul nu stă într-un om, spitalul nu stă în manager, nu managerul e cel care este important, voi sunteți cei importanți”, a afirmat Traian Andronachi.

În condițiile în care în mai puțin de 20 de zile salariații spitalului organizează a doua mișcare de acest fel, se pare că acest război rece dintre primarul Loghin și managerul Andronachi se va acutiza.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mișcare de protest în curtea Spitalului Municipal „Sf. Doctori Cosma și Damian”.
 Vizualizări articol: 1280 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Mișcare de protest în curtea Spitalului Municipal „Sf. Doctori Cosma și Damian”1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei