Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 29 ian 2021 - Anul XXVI, nr. 23 (7635)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Mircea Radu IACOBAN

Mircea Radu IACOBAN


Cu dohot…

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Din motive de… breaking news, amân finalul poveștilor cu procesele lui Eminescu, pentru o scrută revenire în actualitate. Întors la Casa Albă, Biden a exclamat în văzul și auzul tuturor „Unde s-a dus negrul ăla simpatic?” Adică exact cuvintele „profund jignitoare” folosite de arbitrul Colțescu la Istanbul: „negrul ăla”. Nu s-a scandalizat nimeni, n-a protestat Erdogan, instituții ale statului american nu s-au grăbit precum ale noastre, la modul subaltern și umil descalificant, să condamne oribila discriminare. În mod firesc, mutarea la Casa Albă (adică meciul zilei) se cuvenea imediat întreruptă și amânată, presa și televiziunile urmau să tabere pe bietul contravenient Biden, să curgă sancțiunile, iar diversele cancelarii să scoată spume din pixurile indignate. Unde ni-s indignații? Cei care cereau sancționarea exemplară a românului Colțescu vor solicita și pedepsirea președintelui Americii? Sau Quod licet Lovi, non licet bovis? Ce mai rămâne din Political correctness? Vorbe și-atât?

                                *  

Tot despre political correctness, varianta valahă: președintele PNL Făgăraș, Dumitru Flucuș, anunță în presă că „și-a întărit organizația”. Iată cum și cu cine: i-a racolat pe Ion Negrilă (ultimul președinte PSD Făgăraș), pe Lucian George Cârjă, fost consilier PSD și pe Lucian Lupu (fostul președinte ale Filialei ALDE Făgăraș). „Curat murdar, Coane Fănică”! Politica fiind neostoită luptă pe principii, la vremuri noi, prind bine oameni noi!

                                  *

Ministerul Transporturilor anunță ce drumuri va da în folosință (ori măcar le va continua proiectarea) în 2021. Barem temându-se de ochii și de gura lumii, s-ar fi cuvenit să observe cineva că din toată lista înșiruită (și nu-i vorba aici de râvnitele autostrăzi – fericiți cei care vor izbuti cândva să le calce asfaltul; cei din generația mea știu că n-o vor face niciodată, ci de banalul drum asfaltat, cel mult drum expres!), listă unde-s menționate sumedenie de denumiri oltenești, transilvane, muntenești, și nu-i pomenită… nici o localitate moldavă! Una să fie, de sămânță! Nu-i chip să primească alinarea asfaltului nebortelit așternut prin grație ministerială vreun drumeag moldav rătăcit pe hărțile ținutului Sucevei, pe la Herța, prin Vrancea, Vaslui, Botoșani, Neamț, Galați! Mare vinovăție continuă să adune, cu rușinoasă nesimțire, România dâmbovițeană față de cea mai uitată și mai neglijată dintre provinciile sale! Pentru estul și nord-estul țării, totu-i învăluit într-un drăgălaș și mincinos fum al amăgirilor; nu că în alte zone românești s-ar înregistra cine știe ce spectaculoase succese constructive, dar barem se face vorbire despre câte un proiect care să intre „pe rol”, în vreme ce mari spații moldave rămân mereu în afara proiectelor ministeriale, mereu uitate, pradă glodului și colbului strămoșesc. În parlament ne reprezintă prea mulți mari mutălăi, ori bicisnici vorbitori făr-de curaj, miez și har, sau pur și simplu neinteresați decât de propriile afaceri, astfel că Moldova a ajuns să-și pună nădejdile, culmea, în …distinsa doamnă Șoșoacă! Alt bărbat (sic!) de stat, mai înțelept, mai echilibrat și mai realist n-a putut zămisli mult încercata noastră glie moldavă! Și nu țipatul la răspântii, nici vehementa încălecare televizată a vorbirii celuilalt ar constitui lucrarea cea adevărată, ci punerea hotărâtă și avizată a umărului pentru re-desțelenire responsabilă, cu drag de țară și respect față de maica Moldovă cea uitată-n cronici! Bonjur, doamnă Șoșoacă, du-i pe-ai noștri la logoped!

                               *

Continuă să năboiască șuvoi de mizerii pe net. Știrea difuzată de „Impact” se intitulează astfel: „DEZVĂLUIRI ULUITOARE DESPRE KLAUS IOHANNIS. DOUĂ ELEVE AU SPUS TOT CE LE FĂCEA PE VREMEA CÂND ERA PROFESOR”. Sugestia parșivă e cum nu se poate mai clară. Dar iată și lămuritoarea declarație a celor două fete: „Era un om blând și popular printre tineri”. Atât și nimic mai mult! Rușine până la cer așa-zișilor gazetari de la „Impact”! Tot de pe net aflăm că A MURIT ION ILIESCU („Capital” însoțește știrea cu ditamai poza „răposatului”).Cine are răbdare să citească și dincolo de titlu află că decedatul este, de fapt… Oliviu Gherman; din Ion Iliescu doar se citează o frază dedicată fostului președinte al Senatului! Rămânem printre morminte; tot „Capital” titrează: „DOLIU ÎN TEATRUL ROMÂNESC. A MURIT UN MARE ACTOR”. Știți cine este „mare actor”? Nosz Botond, maestru de lumini la Teatrul din Oradea! Astfel de „ziariști” ar merita plimbați pe ulițele târgului unși cu dohot și tăvăliți prin fulgi!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cu dohot….
 Vizualizări articol: FLOOD/SPAM | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 9 voturi
Cu dohot…5.059

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Cătălin MIHULEAC
Cătălin MIHULEAC
Mircea Radu IACOBAN
Mircea Radu IACOBAN

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei