Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 29 ian 2021 - Anul XXVI, nr. 23 (7635)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Prevenţie

Vatra Dornei intră în „zona roşie”, în timp ce Iacobeni revine în scenariul galben

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Suceava a decis instituirea unor măsuri mai severe pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus în municipiul Vatra Dornei. Hotărârea a fost luată având în vedere că rata de infectare în acest municipiu a depăşit trei cazuri de Covid-19 la mia de locuitori, Vatra Dornei intrând astfel în scenariul roşu.

În cursul zilei de joi, incidenţa la 14 zile a cazurilor pozitive de coronavirus din Vatra Dornei a fost de 3,51. Restricţiile specifice scenariului pentru municipiul Vatra Dornei intră în vigoare de pe 30 ianuarie 2021, de la ora 00:00, şi sunt valabile o perioadă de 14 zile. În scenariul roşu este interzisă activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, activitatea sălilor de jocuri de noroc, precum şi cea din baruri, cluburi sau discoteci. De asemenea, activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau al altor unităţi de cazare este permisă doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unităţi, în intervalul orar 06:00-23:00.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a mai hotărât, tot joi, ridicarea restricţiilor specifice scenariului roşu pentru comuna Iacobeni, care au fost impuse printr-o altă hotărâre adoptate miercuri. Anularea restricţiilor s-a făcut luând în calcul punctul de vedere exprimat de către Direcția de Sănătate Publică Suceava, care a prezentat noua incidență calculată la nivelul comunei Iacobeni la data de 28 ianuarie 2021, de 1,50 cazuri la mia de locuitori. Astfel, comuna Iacobeni intră, începând de joi, 28 ianuarie, în scenariul galben.

Nu în ultimul rând, CJSU a mai decis anularea restricţiilor din comunele Arbore, Botoşana şi Fundu Moldovei, după ce rata de infectare a scăzut sub 1,5 la mie. Incidenţa în Arbore este de 1,25, în Botoşana de 0,75, iar în Fundu Moldovei de 0,75 la mie. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vatra Dornei intră în „zona roşie”, în timp ce Iacobeni revine în scenariul galben.
 Vizualizări articol: 2393 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Vatra Dornei intră în „zona roşie”, în timp ce Iacobeni revine în scenariul galben5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei