Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 23 ian 2021 - Anul XXVI, nr. 18 (7630)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Politic

Ioan Stan: Bugetul alternativ al PSD reprezintă ieșirea din cercul vicios al austerității în care ne-a băgat prim-ministrul Cîțu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Liderul PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, a anunțat că bugetul alternativ propus de PSD, care urmează să fie prezentat miercuri, 27 ianuarie, reprezintă ieșirea din cercul vicios al austerității „în care ne-a băgat” premierul Florin Cîțu încă din perioada în care era ministru al Finanțelor. Ioan Stan a declarat că spre deosebire de actualul premier care merge doar pe strânsul curelei, bugetul gândit de PSD propune programe de stimulare a producției interne, care să conducă la creșterea numărului de salariați, ce vor produce venituri suplimentare pentru creșterea sustenabilă a pensiilor și alocațiilor.

Stan a arătat că în bugetul propus de PSD, majorarea pensiilor și alocațiilor așa cum prevede legea, respectiv 40% la pensii și dublarea alocației, se va întâmpla în condiții comparabile cu veniturile bugetare și cu deficitul bugetar luate în calcul tocmai de către guvernul Cîțu. „Și nu, nu este vorba de magie. Este vorba doar despre pricepere și guvernare pentru oameni. Doar cei care nu înțeleg cred că e magie. De altfel, de fiecare dată când a fost la guvernare, PSD a demonstrat că poate crește veniturile populației, concomitent cu creșterea economiei”, a afirmat Ioan Stan. El a subliniat faptul că nu trebuie uitat faptul că PNL a promis în campania electorală creșterea pensiilor cu 8%, din ianuarie, iar acum au amânat acest lucru de la 1 septembrie, pregătindu-se cel mai probabil să le înghețe și pe acestea.

„Cât despre disprețul arătat copiilor, nici nu are rostul să mai discutăm. E clar că ei nu sunt importanți pentru PNL, dacă nu votează. Diferența dintre cele două bugete este că bugetul PSD-ului este gândit pentru oameni și în interesul acestora. În viziunea noastră, companiile și mediul de afaceri trebuie sprijinite doar în măsura în care asigură locuri de muncă și salarii mai bune. Facilitățile acordate companiilor trebuie să genereze prosperitate în buzunarele românilor, nu doar ale patronilor de multinaționale. Pentru că românii trebuie să fie mereu pe primul loc”, a spus președintele PSD Suceava. Ioan Stan a adăugat că, din păcate, Guvernul PNL-USR-UDMR nu înțelege acest lucru și se învârte deja în cercul austerității, scăzând puterea de cumpărare care a determinat scăderea consumului și ulterior scăderea producției și creșterea șomajului. „Iar ciclul se va relua pentru că măsurile implementate de Guvern și cele anunțate de premierul Cîțu pentru acest an nu stimulează economia și nu aduc încredere nici în rândul populației, care va face economii pentru zile negre, nici în mediul de afaceri, care va opri investițiile”, a încheiat Ioan Stan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ioan Stan: Bugetul alternativ al PSD reprezintă ieșirea din cercul vicios al austerității în care ne-a băgat prim-ministrul Cîțu.
 Vizualizări articol: 1559 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
Ioan Stan: Bugetul alternativ al PSD reprezintă ieșirea din cercul vicios al austerității în care ne-a băgat prim-ministrul Cîțu1.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei