Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 23 ian 2021 - Anul XXVI, nr. 18 (7630)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Urmărit general

Agresor de polițiști, condamnat pentru contrabandă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un tânăr în vârstă de 34 de ani, din Rădăuți, a fost dat în urmărire generală de Poliția Română, în urma unei condamnări definitive emise de instanțele din Bacău, pentru infracțiunea de contrabandă. Iosif Ilica a fost prins în timp ce transporta, cu o autoutilitară, aproape 15.000 de pachete de țigări.

Condamnarea de un an și șase luni de închisoare a rămas definitivă, doar că Iosif Ilică nu a fost de găsit, astfel că Poliția Română l-a dat în urmărire și i-a publicat fotografia pe site.

 

Scene incredibile: un polițist trântit la pământ, altul fugărit pe ogor cu tractorul

Numele lui Iosif Ilică este bine cunoscut polițiștilor din Rădăuți, deloc în sensul bun al cuvântului.

Pe 27 noiembrie 2014, un echipaj al Poliției Rutiere de la Rădăuți a observat în trafic, pe Calea Cernăuți din localitate, o autoutilitară Ford Tranzit ale cărei numere provizorii erau expirate. Polițiștii au pus în funcțiune semnalele acustice și luminoase, însă șoferul autoutilitarei a apăsat pedala de accelerație, încercând să-i lase în urmă pe agenții de la Circulație. După o urmărire de aproape trei kilometri, o bună parte pe căile de acces aferente terenurilor agricole dintre localitățile Rădăuți și Măneuți, șoferul autoutilitarei a oprit pe ogor, după ce i s-a spart baia de ulei la mașină, și a luat-o la fugă pe jos. Fugarul avea să fie identificat ulterior în persoana unui minor de 16 ani.

Conform anchetei derulate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuți, când polițiștii au încercat să-l imobilizeze pe minor a apărut fratele acestuia, Iosif Ilică, în vârstă de 28 de ani atunci, care se afla la arat cu tractorul pe un teren agricol din apropiere. Fratele mai mare, a rezultat din ancheta procurorilor, l-a tras de geacă pe unul dintre polițiști, a încercat să-l lovească cu pumnul, l-a împins și au căzut amândoi. În urma căzăturii, agentul respectiv a suferit leziuni, fiind diagnosticat cu ruptură de tendon extensor articular drept, excoriații gamba stângă, care au necesitat 50-55 de zile de îngrijiri medicale. Scandalul nu s-a terminat nici pe departe aici. 

Cei doi frați au fugit la tractor și au încercat să dispară, la volan fiind Iosif Ilică.

Trei autospeciale de poliție (două venite în ajutorul primului echipaj) au pornit, pe terenul agricol, în urmărirea tractorului, iar pentru că fugarii refuzau în continuare să oprească, agenții au tras un foc de armă în plan vertical și apoi alte trei înspre anvelopele utilajului.

Un polițist a coborât din mașină și împreună cu un martor a încercat să-l determine pe șoferul tractorului să oprească, însă acesta a încercat în mai multe rânduri să-i lovească cu tractorul pe agentul de poliție și pe martor. Cei doi frați au fost imobilizați abia după aproximativ 30 de minute.

În timpul urmăririi, au fost avariate cauciucul și janta roții din stânga spate ale uneia dintre autospecialele de poliție.

În ciuda gravității acestor fapte de ultraj, Iosif Ilică a scăpat cu o pedeapsă de 1 an și 2 luni de închisoare, dar cu suspendarea executării pedepsei. Inițial, Judecătoria Rădăuți îl condamnase cu executare, dar în apel pedeapsa a fost suspendată condiționat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Agresor de polițiști, condamnat pentru contrabandă.
 Vizualizări articol: 1821 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Agresor de polițiști, condamnat pentru contrabandă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei