Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 23 ian 2021 - Anul XXVI, nr. 18 (7630)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Unde ne tratăm

302 paturi libere în Spitalul Județean Suceava, inclusiv două la ATI, pentru pacienți Covid

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Presiunea pusă de pandemie pe sistemul medical se resimte încă, la nivelul întregului județ, dar, din fericire, pe lângă secțiile destinate tratamentului pacienților Covid, există locuri suficiente și pentru tratamentul altor probleme de sănătate, care nu trebuie ignorate.

Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava dispune, la această dată, de 302 paturi libere, din care 32 pentru pacienți Covid-19, 174 în sectorul non-Covid și 96 pentru zona tampon.

Inclusiv la unitatea ATI sunt disponibile două paturi pentru pacienți Covid. De asemenea, sunt 32 de ventilatoare libere, din care 14 pentru pacienții Covid-19, și 18 pentru pacienții non- Covid.

Din totalul celor 573 de pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 206 pacienți sunt diagnosticați cu Covid-19, 58 pacienți sunt în zona tampon și 309 pacienți sunt cu alte afecțiuni (non-Covid).

Din cei 206 pacienți diagnosticați Covid-19:

- 10 prezintă forme ușoare;

- 104 prezintă forme medii ale bolii;

- 74 prezintă forme severe;

- 18 prezintă forme grave și sunt internați în secția ATI (dintre aceștia trei pacienți sunt ventilați non-invaziv și trei ventilați invaziv).

La Spitalul Municipal Rădăuți sunt internați 95 de pacienți diagnosticați cu Covid-19 (opt cu forme ușoare, 70 prezentând forme medii, 15 forme grave și doi pacienți în formă critică), opt persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, nemaifiind nici un loc disponibil în sectorul Covid. La unitatea ATI Covid sunt internati patru pacienți, nemaifiind nici un loc disponibil.

La Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc sunt internați 15 pacienți diagnosticați cu Covid-19. Dintre aceștia, nouă prezintă forme medii, cinci forme grave și unul formă critică, iar șase persoane sunt suspecte de infecție cu noul coronavirus, fiind libere 20 locuri în sectorul Covid.

La Spitalul Municipal Vatra Dornei sunt internați 21 de pacienți diagnosticați cu Covid-19 (14 cu forme medii și 7 cu forme grave) și două persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, fiind libere opt locuri în sectorul Covid.

La Spitalul Orășenesc Gura Humorului sunt internați 27 de pacienți diagnosticați cu Covid-19 (11 cu forme ușoare și 16 prezentând forme medii), nu sunt internate persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, fiind libere 11 locuri în sectorul Covid.       

La Spitalul Boli Cronice Siret sunt internați 16 pacienți diagnosticați cu Covid-19 (opt cu forme ușoare și opt persoane cu formă medie), o persoană suspectă de infecție cu noul coronavirus, fiind libere 9 locuri în sectorul Covid.

Totalul persoanelor internate și diagnosticate cu Covid-19 la nivelul județului Suceava este de 380, iar numărul persoanelor suspecte de Covid-19 este de 75.

La nivelul județului, în spitalele municipale și orășenești sunt disponibile 80 de locuri libere Covid și 111 locuri pentru zona tampon.

Persoanele suspecte Covid-19, internate în zonele tampon, în cazul confirmării infecției cu noul coronavirus sunt declarate pacienți diagnosticați Covid-19, fără a fi influențată statistica în ceea ce privește numărul de internări.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 302 paturi libere în Spitalul Județean Suceava, inclusiv două la ATI, pentru pacienți Covid.
 Vizualizări articol: 1302 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
302 paturi libere în Spitalul Județean Suceava, inclusiv două la ATI, pentru pacienți Covid0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei