Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 15 ian 2021 - Anul XXVI, nr. 11 (7623)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Performanță

Elevi de la Colegiul „Ștefan cel Mare” Suceava, medaliați cu bronz la Olimpiada Internațională Zhautykov

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Din nou performanță la cel mai înalt nivel pentru elevi suceveni de la Colegiul Național „Ștefan cel Mare” Suceava. La Olimpiada Internațională Zhautykov (IZhO), Andrei Cristian Airinei a fost medaliat cu bronz la secțiunea matematică, iar David-Corneliu Turturean a obținut medalia de bronz la secțiunea fizică. Andrei Cibotariu a participat la secțiunea informatică.

Olimpiada Internațională Zhautykov (IZhO), organizată de Școala Națională de Fizică și Matematică Almaty și Centrul Științific „Daryn” Kazahstan, cu sprijinul Ministerului Educației și Științei al Republicii Kazahstan, a avut loc între 7 și 13 ianuarie 2021, aflându-se la a XVII-a ediție, fiind la prima ediție virtuală.

Competiția a debutat cu o deschidere online, unde au fost prezentate echipele și programul pentru zilele ce vor urma. România a fost reprezentată de 12 echipe, fiecare cu cel mult 3 participanți la secțiunea de matematică, 2 participanți la secțiunea de fizică, respectiv 2 participanți la secțiunea de informatică, participând elevi inclusiv din județele Suceava, Neamț, Maramureș, Galați și Municipiul București. Per total, au participat 1.006 elevi din 20 de țări (circa 300 de elevi la secțiunea fizică, circa 300 de elevi la secțiunea informatică, respectiv circa 400 de elevi la secțiunea matematică).

 

Suceveni și gălățeni, în aceeași echipă

După cum ne-a spus elevul David-Corneliu Turturean, probele au avut loc pe data de 8 și 9 ianuarie, constând în câte o probă teoretică pentru elevii participanți la matematică și informatică, respectiv o probă teoretică și o probă practică la fizică. Subiectele de la fiecare materie au constat din câte trei probleme de dificultate ridicată, în conformitate cu standardul unei competiții internaționale. Elevii de la Colegiul Național „Ștefan cel Mare” Suceava și cei de Colegiul Național „Vasile Alecsandri” Galați au făcut parte din aceeași echipă, reunindu-se la Colegiul Național „Vasile Alecsandri” Galați pentru a susține probele, care au durat de la 3 ore la 5 ore, în funcție de materie (matematică 4 h; informatică 5 h; fizică 4 h, respectiv 3 h) și zi. Elevii au fost supravegheați prin intermediul mai multor camere web, montate cu îndrumarea organizatorilor kazahi și cu acordul conducerii Colegiului Național „Vasile Alecsandri” Galați. Elevii au fost astfel supravegheați de la distanță, prin intermediul dispozitivelor, cu 3 camere web concomitent, aflându-se toți în aceeași sală, respectiv prin o cameră web situată la ieșirea din sala de concurs.

„Printarea subiectelor și scanarea lucrărilor pentru trimiterea spre corectură s-au făcut în sala de concurs, sub ochii supraveghetorilor de la distanță, iar participanții la probele de informatică au fost rugați să partajeze ecranele laptopurilor pe care lucrau, respectiv să permită accesul la camera web asociată fiecărui laptop. Contestațiile au fost depuse prin intermediul unui formular online, iar fiecărui elev i-au fost comunicate punctajele la nivel de subpunct de problemă, înainte și după contestații”, a adăugat David-Corneliu Turturean.

 

Premiere online

Elevii suceveni care au luat parte la IZhO au fost Andrei Cristian Airinei, medaliat cu bronz la secțiunea matematică, David-Corneliu Turturean, medaliat cu bronz la secțiunea fizică, Andrei Cibotariu, participant la secțiunea informatică. De la Colegiul Național „Vasile Alecsandri” Galați au participat Daria Teodora Hărăbor, medaliată cu bronz la secțiunea fizică, Mara Ioana Zaharia, medaliată cu bronz la secțiunea matematică, respectiv Fabian Anghel, participant la secțiunea informatică, și Vlad Ștefănuț-Radu, participant la secțiunea matematică. Medaliile virtuale au fost acordate în cadrul festivității de premiere online de pe data de 13 ianuarie. Deși elevii au fost organizați pe echipe, examenele și premiile (medaliile) au fost individuale. 

Organizarea în vederea participării la această competiție s-a făcut la inițiativa elevilor, care au contactat organizatorii IZhO 2021 și conducerea Colegiului Național „Vasile Alecsandri” Galați, pentru a transforma acest liceu în centru de examen pentru IZhO 2021, în lipsa posibilității de participare la olimpiade organizate de Ministerul Educației Naționale în acest an școlar. După finalizarea celor două probe de concurs, elevii din cele două județe au vizitat orașul Galați. Mai multe informații despre competiția internațională găsiți pe https://izho.kz.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elevi de la Colegiul „Ștefan cel Mare” Suceava, medaliați cu bronz la Olimpiada Internațională Zhautykov.
 Vizualizări articol: 1224 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Elevi de la Colegiul „Ștefan cel Mare” Suceava, medaliați cu bronz la Olimpiada Internațională Zhautykov0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei