Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 15 ian 2021 - Anul XXVI, nr. 11 (7623)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Minune

Două icoane din catapeteasma mistuită de flăcări a bisericii din Brodina de Sus au rămas intacte

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Două icoane din catapeteasma bisericii de la Brodina de Sus, distrusă de un incendiu devastator în cursul serii de miercuri, au rămas intacte, spre mirarea preoților și a credincioșilor din zonă. Oamenii cred că păstrarea icoanelor de la Sfântul Altar în această formă neatinsă de flăcări reprezintă un semn al ocrotirii lui Dumnezeu.

Această mirare a ocrotirii lui Dumnezeu în mijlocul flăcărilor a împărtășit-o și părintele protopop de Rădăuți, Ionel Maloș, care miercuri noapte și joi dimineață a fost prezent la locul nenorocirii și ne-a povestit: ”Am văzut icoanele și vreau să vă spun o curiozitate. La multe biserici care au ars, tot timpul au fost întâlnite asemenea minuni, când a rămas câte o icoană neatinsă de flăcările care au distrus totul în jur. E o părere personală, dar cred că prin asta se arată sfințenia locului de acolo. La ce incendiu a fost acolo și totul s-a făcut scrum în jur, nu există o explicație logică a acestui fapt. Bucata de lemn pe care au fost prinse cele două icoane face parte din catapeteasma bisericii. Suportul este ars în întregime aproape, în timp ce icoanele de pe el au rămas intacte. Cu certitudine acest ansamblu va fi păstrat undeva la loc aparte, pentru a fi văzut de credincioși în timpul ce va urma. M-a bucurat faptul că oamenii din comunitatea Brodinei de Sus discutau joi deja despre o începere a lucrărilor de ridicare a unei noi biserici, de această dată poate din zidărie, biserică ce se va construi pe un alt amplasament din apropiere”.

Ca semn că oamenii credincioși din comunitatea Brodinei de Sus vor să depășească acest moment greu, stau și mesajele de intenție postate de aceștia pe rețele de socializare, precum cel al tânărului Petrică Creuco: ”Dumnezeu ne-a arătat că trebuie să ne unim și să dăm dovadă că suntem o familie a acestei parohii! Drept urmare trebuie să ne strângem, să ne unim forțele și să construim o biserică care să rămână în istoria enoriașilor, a Parohiei Brodina!”

Credincioșii din Brodina de Sus speră acum și în sprijinul autorităților, pentru zidirea unei noi biserici trainice și amenajarea unui drum de acces, care să le înfrumusețeze și să le ușureze viața.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Două icoane din catapeteasma mistuită de flăcări a bisericii din Brodina de Sus au rămas intacte.
 Vizualizări articol: 2988 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Două icoane din catapeteasma mistuită de flăcări a bisericii din Brodina de Sus au rămas intacte5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei