Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 1 dec 2020 - Anul XXV, nr. 283 (7588)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Incendiere

Un bărbat băut și-a incendiat locuința, după ce a provocat scandal și a amenințat familia

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Casa unei familii din comuna Șcheia s-a făcut scrum duminică seara, după ce, conform cercetărilor efectuate de poliție și pompieri, focul ar fi fost pus intenționat. În urma continuării cercetărilor s-a dovedit că cel care îi dăduse foc era chiar capul familiei, care după ce a băut și și-a amenințat rudele, le-a fugărit de acasă și a dat foc imobilului.

 

Incendiu violent, lichidat după aproape două ore de intervenție a pompierilor

Alarma a fost dată de un localnic în jurul orei 18.45, când deja flăcările cuprinseseră mare parte din casa construită din lemn și lut și acoperită cu tablă. La locul incendiului au ajuns două echipaje de pompieri militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Suceava, care au intervenit cu autospecialele de stingere pentru localizarea și lichidarea incendiului. La sosirea echipajelor casa ardea generalizat, existând pericol de propagare a flăcărilor la o locuință învecinată.

În incendiul violent clădirea a ars în totalitate, cu toate bunurile familiei care locuia în interior, constând din obiecte de mobilier, aparate electrocasnice, materiale textile și altele, pe o suprafață totală de aproximativ 50 metri pătrați.

Cercetările efectuate de pompieri la locul incendiului au stabilit însă că acesta a izbucnit, cel mai probabil, prin folosirea intenționată a unei surse de aprindere. Din fericire nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au reușit salvarea locuinței învecinate. Prejudiciul cauzat ca urmare a incendiului a fost estimat de persoana vătămată la suma de 10.000 lei.

 

Cercetările au stabilit ca principal suspect pentru incendiere pe bărbatul care locuia acolo

Cercetările au fost preluate de polițiști, care au demarat în scurt timp o anchetă pentru a stabili cum s-au petrecut lucrurile.

Ei au stabilit că în casa din comuna Șcheia locuiau Laurențiu Romeo Stancu, de 32 de ani, concubina sa în vârstă de 23 de ani și cei doi copii ai lor, de 4 și 6 ani.

Duminică după-amiază bărbatul a consumat alcool și a intrat în conflict cu concubina lui. După ceartă și amenințări, femeia și-a luat cei doi copii și a fugit de acasă în jurul orei 15.30, bărbatul băut și agresiv rămânând singur acasă.

În jurul orei 19.00 ea a primit un apel telefonic, prin intermediul căruia era anunțată că locuința ei luase foc. La locul incendiului femeia le-a povestit polițiștilor că în urmă cu o seară avusese un alt conflict cu bărbatul de 32 de ani, în timp ce se aflau la domiciliu, tot din cauza consumului de alcool, în urma căruia concubinul o lovise și amenințase cu incendierea locuinței, însă ea nu a crezut că se poate ajunge aici. După ce și conținutul procesului-verbal întocmit de pompieri a confirmat faptul că este vorba de o incendiere prin folosirea intenționată a unei surse de aprindere, polițiștii au efectuat verificări în întreaga zonă, Laurențiu Romeo Stancu fiind depistat în scurt timp în stare de ebrietate. La vederea polițiștilor, bărbatul a devenit agresiv, fiind încătușat și condus la sediul poliției din comună.

Concubina acestuia a depus o plângere prin care precizează că incendiul a fost pus intenționat de către concubinul ei, pe numele acestuia fiind deschis un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de ”violență în familie”, ”amenințare” și ”distrugere”. Având în vedere starea în care se afla bărbatul de 32 de ani, acesta a fost internat la Secția Psihiatrie Burdujeni din cadrul Spitalului Județean Suceava. În urma întocmirii formularului de evaluare a riscului, polițiștii au stabilit faptul că există un risc iminent asupra vieții și integrității tinerei de 23 de ani, motiv pentru care s-a emis pe numele bărbatului un ordin de protecție provizoriu de 5 zile, până la emiterea unei hotărâri a instanței privind perioada de protecție.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un bărbat băut și-a incendiat locuința, după ce a provocat scandal și a amenințat familia.
 Vizualizări articol: 1554 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Un bărbat băut și-a incendiat locuința, după ce a provocat scandal și a amenințat familia0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei