Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 1 dec 2020 - Anul XXV, nr. 283 (7588)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Opinie

Marian Andronache: Școlile trebuie redeschise în condiții de siguranță și cu asigurarea infrastructurii școlare necesare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Președintele PMP Suceava, Marian Andronache, consideră că școlile din România trebuie redeschise în condiții de siguranță și cu asigurarea infrastructurii școlare necesare. Marian Andronache a arătat că unul din doi elevi din România face ore pe telefon, iar aproape 30% dintre elevi și 43% dintre profesorii României nu au toate resursele logistice pentru școala online. „Orele pe telefon nu înseamnă școală, iar tabletele, care au devenit o afacere pentru mulți politicieni, nu asigură învățământ de calitate. Mai mult, în mediul rural, unde semnalul la telefon e slab, acolo unde nu există curent electric, acolo nu există școală. Într-o familie cu mai mulți copii, e aproape imposibil să oferi acces la educație, chiar și în mediul urban”, a declarat liderul PMP Suceava, care candidează pentru Camera Deputaților la alegerile parlamentare din data de 6 decembrie.

Marian Andronache a precizat că în Spania, școlile funcționează, fără probleme majore legate de răspândirea îmbolnăvirilor, iar în Belgia, un stat puternic afectat de coronavirus, au fost redeschise școlile, concluziile experților fiind că după primele două săptămâni „impactul redeschiderii școlilor nu a fost vizibil în cifre”.  De asemenea, el a dat și exemplul Franței, unde școlile nu au fost închise, iar autoritățile anunță chiar relaxarea restricțiilor în perioada Crăciunului pentru ca cetățenii să se poată bucura de sărbători.

„Nu ne putem preface că în România azi se face carte. Școala online nu este școală, cu toate eforturile profesorilor, elevilor și părinților. Școala trebuie protejată, e în centrul fiecărei comunități. Niciun elev nu trebuie lăsat în urmă, iar școala online lasă prea mulți copii în urmă, într-o Românie în care avem unul dintre cele mai mari procente ale abandonului școlar timpuriu și aproape 80.000 de copii care au unul sau ambii părinți plecați la muncă în străinătate. Școlile trebuie redeschise în condiții de siguranță și asigurând urgent infrastructura școlară necesară, altfel distrugem generații”, a spus Marian Andronache. Președintele PMP a adăugat că pregătirea școlilor pentru a reprimi elevii și dascălii și asigurarea transportului în condiții de siguranță trebuie să fie prioritate la nivelul investițiilor. 

„Toate școlile trebuie conectate la internet, în toate școlile trebuie să avem infrastructură școlară modernă și sigură pentru desfășurarea cursurilor. Alte state, precum Irlanda, au investit aproape 400 de milioane de euro pentru redeschiderea școlilor - pentru remodelarea sălilor de curs, pentru curățenie și igienă. Nu există cost prea mare când vorbim despre educație și despre formarea de generații. Iar criza Coronavirus a accentuat vulnerabilități ale sistemului nostru de învățământ și avem obligația să investim mai mult și mai inteligent în viitor, în copiii României. În educație”, a încheiat Marian Andronache. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Marian Andronache: Școlile trebuie redeschise în condiții de siguranță și cu asigurarea infrastructurii școlare necesare.
 Vizualizări articol: 957 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Marian Andronache: Școlile trebuie redeschise în condiții de siguranță și cu asigurarea infrastructurii școlare necesare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei