Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 10 oct 2020 - Anul XXV, nr. 239 (7544)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Decizie CJSU

Două săptămâni de noi restricții în municipiul Suceava, unde a crescut galopant ritmul îmbolnăvirilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Restaurantele, cafenelele, sălile de cinema, cele de spectacole, se închid de sâmbătă dimineață, se anulează orice fel de spectacole sau evenimente, iar purtarea măștilor de protecție devine obligatorie în mai multe spații, inclusiv pe stradă, în anumite situații, conform unei decizii luate vineri de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență.

Creșterea galopantă a infectărilor cu noul coronavirus, care a ajuns vineri la o incidență de 1,74 îmbolnăviri la mia de locuitori, în municipiul Suceava, a dus la impunerea unui nou set de măsuri și restricții.

Decizia a fost luată vineri după-amiază, în ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, în baza statisticilor și propunerilor înaintate de către Direcția de Sănătate Publică Suceava.

Măsurile se aplică în perioada 10-24 octombrie, timp în care se speră la o limitare a răspândirii virusului, în caz contrar existând riscul de a se ajunge din nou la carantinarea orașului, ca în primăvară.

 

Măsurile decise a fi aplicate de sâmbătă, timp de două săptămâni:

1. Se instituie obligativitatea purtării măștilor de protecție, care să acopere nasul și gura, pentru toate persoanele peste 5 ani, pe o rază de 50 de metri în jurul unităților școlare - grădinițe, școli, licee, universitate, în intervalul orar 07:45-20:30. În acest sens, se vor afișa în locuri vizibile semne distinctive pentru delimitarea spațiilor publice deschise aflate pe o rază de 50 metri în jurul perimetrului exterior al unităților de învățământ.

2. Se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție în spații aglomerate (piețe agroalimentare, Bazar, stații de transport public, peroanele de gări, spații de agrement și obiective turistice).

3.  Se vor intensifica activitățile de control în piețe, târguri, mijloace de transport în comun și în perimetrul unităților școlare.

4. Primăria Suceava va suplimenta cu 20 de autobuze numărul mijloacelor de transport în comun, în vederea evitării supraaglomerării.

5. Organizarea și desfășurarea activității cu publicul a cinematografelor și instituțiilor de spectacole și/sau concerte în municipiul Suceava se suspendă în perioada 10 – 24 octombrie.

6.  Spectacolele și/sau concertele, evenimentele culturale în municipiul Suceava se suspendă în perioada 10 – 24 octombrie.

7. Se suspendă activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, inclusiv pentru cele din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare, începând cu data de 10.10.2020, ora 08:00.

8.  Se suspendă activitatea operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc, cu excepția pariurilor și loteriilor unde se eliberează bilet, cu respectarea regulilor de distanțare și a măsurilor de siguranță sanitară, începând cu data de 10.10.2020.

 

Reluarea activităților restricționate în baza prezentei hotărâri se va dispune prin hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Suceava, în condițiile în care rata de incidență cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile va fi mai mică sau egală cu 1,5/1000 de locuitori.

 

Apel la respectarea tuturor măsurilor, pentru a nu se ajunge la carantinare

În contextul luării acestor decizii de către CJSU și al creșterii gradului de infectare în municipiu la 1,74 la mia de locuitori, primarul Sucevei, Ion Lungu, a transmis un “apel din suflet” tuturor locuitorilor, îndemnându-i să facă tot ce se poate pentru ca numărul îmbolnăvirilor să scadă, în perioada următoare: „Fac apel la suceveni să respecte regulile și măsurile impuse, ne îndreptăm vertiginos spre o incidență a îmbolnăvirilor de 2 la mia de locuitori, de acolo mai e doar un pas până la carantinare... Să nu uităm de unde am plecat și cât am pătimit în primăvară! Îi rog din suflet pe suceveni să își ia toate măsurile de precauție necesare, să limităm extinderea răspândirii virusului și să scădem numărul îmbolnăvirilor!”

Amintim faptul că în doar o zi, incidența îmbolnăvirilor cu noul coronavirus a crescut de la 1,59 la mia de locuitori la 1,74 la mia de locuitori, iar că la nivelul județului s-au confirmat 94 de noi îmbolnăviri în doar 24 de ore, cât altădată într-o săptămână.

În municipiul Suceava vineri erau 218 cazuri de Covid în evoluție, dintre care 37 depistate în ultimele 24 de ore.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Două săptămâni de noi restricții în municipiul Suceava, unde a crescut galopant ritmul îmbolnăvirilor.
 Vizualizări articol: 2276 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Două săptămâni de noi restricții în municipiul Suceava, unde a crescut galopant ritmul îmbolnăvirilor5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei