Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 15 feb 2020 - Anul XXV, nr. 37 (7342)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Ziua siguranţei pe Internet

Peste 200 de elevi din clasele gimnaziale de la Moldoviţa au participat la o sesiune de informare, organizată de Salvaţi Copiii Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Peste 200 de elevi din clasele gimnaziale de la Liceul Tehnologic „Vasile Cocea” Moldoviţa au participat recent la o sesiune de informare organizată de voluntari ai Organizaţiei Salvaţi Copiii - Filiala Suceava, marcând astfel „Ziua siguranţei pe Internet” (11 februarie).

La nivel internaţional, în această perioadă au loc diverse şi numeroase sesiuni de conştientizare asupra potenţialului de cyberbullying, o formă de agresiune în mediul online. Studiile realizate de Organizaţia Salvaţi Copiii România arată că fenomenul de cyberbullying este unul prevalent, acesta fiind un comportament agresiv intenţionat care este menit să provoace disconfort sau durere, care implică un dezechilibru de putere şi tărie între agresor şi victimă şi se manifestă repetitiv, regulat prin intermediul dispozitivelor tehnologice. Spre deosebire de situaţiile clasice de bullying, în care comportamentul se opreşte la un moment dat, iar situaţia umilitoare sau agresivă se încheie, hărţuirea online pare să fie fără sfârşit.

Elevii de la Moldoviţa au aflat de la voluntarii Salvaţi Copiii, printre altele, cum să folosească liniile de raportare ctrl_AJUTOR şi esc_ABUZ.

”Proiectul Ora de Net (Safer Internet), în cadrul căruia funcţionează aceste linii de raportare, oferă utilizatorilor de Internet posibilitatea de a raporta conţinutul ilegal din mediul online. Punctul de raportare operat de Salvaţi Copiii face parte din reţeaua globală INHOPE şi se derulează în parteneriat cu Inspectoratul General al Poliţiei Române. Acesta are ca scop protejarea copiilor de conţinutul ilegal accesibil pe internet, combaterea abuzului şi exploatării (...) prin mijloace informatice, prin înaintarea rapoartelor primite către autorităţile competente”, anunţă organizatorii. Copiii au fost îndrumaţi să acceseze www.oradenet.ro/esc-abuz şi https://oradenet.salvaticopiii.ro/ctrl-ajutor(”Daţi Block agresivităţii!”).

Astfel, Organizaţia Salvaţi Copiii a sărbătorit împreună cu copiii, cu tinerii Săptămâna siguranţei pe Internet, în perioada 10-14 februarie 2020, şi elevii din Moldoviţa s-au alăturat campaniei „O lume fără frică”, www.farafrica.ro.

Este vorba de o campanie de conştientizare asupra potenţialului de cyberbullying, de informare pe tema sensibilă şi atât de actuală a hărţuirii online. Activităţile pe acest segment vor continua la Liceul Tehnologic „Vasile Cocea” Moldoviţaşi vor sta sub semnul informării/consilierii oferite copiilor de către specialişti.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 200 de elevi din clasele gimnaziale de la Moldoviţa au participat la o sesiune de informare, organizată de Salvaţi Copiii Suceava.
 Vizualizări articol: 1596 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste 200 de elevi din clasele gimnaziale de la Moldoviţa au participat la o sesiune de informare, organizată de Salvaţi Copiii Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei