Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 15 feb 2020 - Anul XXV, nr. 37 (7342)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Măsuri ferme

Ordin de protecţie emis de instanţă, în cazul unui bărbat care i-a lovit şi ameninţat pe cei din familie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Agresiunea unui bărbat împotriva celor din familia sa, petrecută cu mai multe zile în urmă, şi ameninţările acestuia la adresa soţiei şi copiilor i-au adus un ordin de restricţie emis de către Judecătoria Fălticeni, pentru următoarele şase luni de zile.

Fapta de care este acuzat bărbatul de 45 de ani, din oraşul Dolhasca, s-a petrecut la mijlocul săptămânii trecute, când la data de 5 februarie a fost acuzat de infracţiunea de violenţă în familie, la începutul acestei săptămâni el continuând să-i ameninţe în mod repetat pe copii şi pe soacra sa, fapt care a dus la emiterea unui ordin provizoriu de protecţie de către poliţişti. Odată cu aceasta, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni a sesizat instanţa de judecată cu privire la oportunitatea emiterii unui ordin de protecţie pe numele bărbatului. Astfel, în cursul zilei de joi a fost emis prin sentinţă un ordin de protecţie pe o perioadă de 6 luni, în urma căruia bărbatul a fost evacuat de la domiciliu, este obligat să păstreze o distanţă minimă de 10 metri faţă de soţia sa şi faţă de ceilalţi membri ai familiei, acestuia fiindu-i interzis orice contact, inclusiv telefonic, prin corespondenţă sau în orice alt mod cu cei din familie pe o perioadă de 6 luni. Lui i-a fost adus la cunoştinţă faptul că încălcarea oricăreia dintre măsurile dispuse prin ordinul de protecţie constituie infracţiunea de nerespectare a hotărârii judecătoreşti, care se pedepseşte cu închisoare de la o lună la un an.

 

Ordin de protecţie provizoriu emis pe numele unui bărbat agresiv

Joi, în jurul orei 02.30, poliţiştii suceveni au fost sesizaţi despre faptul că o femeie de 25 de ani este agresată de concubinul său. La faţa locului femeia le-a declarat că în timp ce se afla acasă împreună cu concubinul ei de 26 de ani, din comuna Ipoteşti, din cauza geloziei acesta a lovit-o. Un echipaj de ambulanţă i-a acordat femeii îngrijiri medicale, stabilindu-i un diagnostic prezumtiv de „contuzie lombară prin lovire”. Din verificările efectuate de poliţişti s-a aflat faptul că nu este prima dată când femeia este agresată fizic de către concubin, fiind întocmit formularul de evaluare a riscului.

Cu această ocazie s-a constatat că există risc iminent asupra vieţii şi integrităţii victimei, femeia dorind emiterea unui ordin de protecţie provizoriu împotriva concubinului său. Ea a depus plângere pentru săvârşirea infracţiunii de violenţă în familie, iar pe numele concubinului a fost emis un ordin de protecţie provizoriu pentru o perioadă de 5 zile.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ordin de protecţie emis de instanţă, în cazul unui bărbat care i-a lovit şi ameninţat pe cei din familie.
 Vizualizări articol: 1953 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Ordin de protecţie emis de instanţă, în cazul unui bărbat care i-a lovit şi ameninţat pe cei din familie5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei