Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 15 feb 2020 - Anul XXV, nr. 37 (7342)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Consiliere profesională

Elevii militari au aflat despre oportunitățile unei cariere în marină

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Elevii Colegiului Naţional Militar „Ştefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc au beneficiat de prezenţa comandorului (r.) dr. Virgil Ene Voiculescu, reprezentant al Academiei Forţelor Navale „Mircea cel Bătrân”, care le-a vorbit tinerilor ștefăniști despre oportunitățile unei cariere în marină.

Elevii militari din clasele a XI-a și a XII-a au fost informați despre programele de licență pentru studii universitare în domeniul maritim, fluvial și portuar. Misiunea academiei este formarea la nivel universitar a absolvenților care să satisfacă nevoia de profesioniști a Forțelor Navale Române, Poliției de Frontieră și mediului economic din domeniul naval, portuar maritim și fluvial.

„La Colegiul Naţional Militar Ştefan cel Mare din Câmpulung Moldovenesc, dezvoltarea motivaţiei pentru cariera militară este un proces continuu, fiind susţinut de cunoaşterea aptitudinilor elevilor, de informarea corectă şi oportună privind viitoarea profesie”, au transmis reprezentanții colegiului. 

Georgiana Lupu, purtător de cuvânt în cadrul instituției, a transmis că la colegiul câmpulungean,orientarea şi motivarea elevilor pentru cariera militară este realizată printr-o paletă largă de activităţi.

 Informarea elevilor colegiului este realizată prin teme specifice în cadrul orelor de dirigenţie, prin discuţii individuale cu comandantul de companie şi psihologul şcolar, dar şi prin alte abordări în care opţiunea militară este clar evidenţiată.

„Între acestea, excursia anuală de orientare şcolară şi profesională şi întâlnirile elevilor cu reprezentanţii instituţiilor militare de învăţământ şi ai categoriilor de forţe constituie modalităţi atractive şi instructive pentru cunoaşterea opţiunilor. De asemenea, elevii sunt influenţaţi în alegerile lor de modelele oferite de militarii cu care intră în contact în fiecare zi, dar şi de experienţele împărtăşite de absolvenţii colegiului”, a mai arătat Georgiana Lupu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elevii militari au aflat despre oportunitățile unei cariere în marină.
 Vizualizări articol: 1693 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Elevii militari au aflat despre oportunitățile unei cariere în marină0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei