Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 13 ian 2020 - Anul XXV, nr. 8 (7313)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Politică

Senatorul PSD Ioan Stan afirmă că Guvernul PNL a dat în acest an judeţului Suceava cu 12,5% mai puţini bani decât PSD, în anul precedent

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Organizaţiei Judeţene Suceava a PSD, senatorul Ioan Stan, afirmă că asumarea răspunderii, de către Guvern, pentru Legea bugetului de stat a fost „o manevră de sfidare” a Parlamentului, o încercare „de a camufla gafe incredibile de management” şi arată „neputinţa gestionării angajamentului asumat, acela de a guverna”. „Că a fost vorba despre bâlbe ministeriale sau  despre afirmaţii nefericite legate de gestiune dublă sau <găuri> în visteria statului, despre <lipsa> banilor pentru plata pensiilor, despre accize retrase si apoi reintroduse peste noapte, ori despre vârsta de pensionare, zi de zi am fost bombardaţi cu tot felul de ştiri trăsnite, gândite, cu siguranţă, spre a ne împiedica să descoperim adevărul”, a afirmat senatorul Stan, într-un comunicat de presă.

Acesta a declarat că, dacă iniţial a fost uimit şi amuzat de declaraţiile reprezentanţilor Guvernului liberal, ulterior a decis să detalieze public, prin comparaţia unor cifre, ”<binefacerile bugetare> menite judeţului Suceava prin asumarea răspunderii guvernamentale”.

Potrivit lui Stan, suma care este alocată de guvernarea PNL pentru echilibrarea bugetelor locale din judeţul Suceava în anul 2020 este cu 12,5 % mai mică decât alocarea făcută de guvernul PSD în 2019 şi mai mică decât suma estimată de guvernarea PSD pentru anul  2020.

„Colegii parlamentari liberali s-au bătut cu cărămida în piept că au obţinut, printr-un amendament, de la actualul guvern plata ratelor din Programul Utilităţi şi mediu. Nu este însa nimic nou pentru că şi guvernele PSD au acoperit ratele, ba şi restanţele la acest program, doar că în bugetul asumat de puterea PNL- istă sunt acoperite doar parte din sumele din componenta de gaz a sus numitului proiect şi nimic din partea de termie, parte care reprezintă două treimi din valoare”, a afirmat parlamentarul social-democrat

 

Stan: pentru autostrăzi şi rutele ocolitoare realizate de liberali, sucevenii mai au de aşteptat

Ioan Stan acuză guvernul că a uitat de mult doritele autostrăzi şi drumuri expres pentru Moldova, pe care le-a promis în campania electorală pentru alegerile prezidenţiale, precum şi de subfinanţarea unor rute ocolitoare demarate în timpul Guvernului PSD.

„Dacă pentru Autostrada Nordului avem doar o menţiune în bugetul Ministerului Transporturilor, infrastructurii şi comunicaţiilor, dar fără nici o alocare bugetară, nici măcar pentru studiile de fezabilitate, ceea ce va duce începerea ei la termenul Sfântul Aşteaptă, pentru cele două tronsoane judeţene din Drumul expres care leagă Moldova de Muntenia şi anume Paşcani – Suceava şi Suceava – Siret au fost alocaţi bani pentru demararea studiului de fezabilitate şi a celui tehnic. Banii alocaţi însă au fost repartizaţi pentru 3 ani, astfel că finalul acestor studii se întrevede undeva în anul 2023. Dacă ne gândim că abia pe urmă sunt toate etapele necesare demarării execuţiei (exproprieri, avize, licitaţii etc.) ne dăm seama că este un proiect care tinde să aibă soarta centurii Sucevei”, a declarat liderul PSD Suceava.

În ceea ce priveşte rutele ocolitoare, Ioan Stan a arătat că alocarea anuală pentru centura Rădăuţi primeşte anul acesta 31.500 mii lei, mai puţin faţă de alocarea bugetară prevăzută pentru anul 2019, care a fost de 35.333 mii. Pe alocările făcute de guvernarea PSD finalizarea lucrărilor de execuţie era programată pentru anul 2021, în timp ce guvernarea actuală, prin alocările bugetare, amână finalizarea în 2023.  Pentru centura municipiului  Fălticeni nu este alocat nici un leu în acest an, la fel ca şi pentru rutele ocolitoare ale municipiilor Câmpulung Moldovenesc şi Vatra Dornei. „Asta este diferenţa dintre vorbă şi faptă. Plin de <speranţă> viitorul privit din aşa perspectivă. Asta merită sucevenii?”, întreabă retoric senatorul Ioan Stan.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Senatorul PSD Ioan Stan afirmă că Guvernul PNL a dat în acest an judeţului Suceava cu 12,5% mai puţini bani decât PSD, în anul precedent.
 Vizualizări articol: 1300 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Senatorul PSD Ioan Stan afirmă că Guvernul PNL a dat în acest an judeţului Suceava cu 12,5% mai puţini bani decât PSD, în anul precedent1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei