Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 13 dec 2019 - Anul XXIV, nr. 292 (7293)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Umanitar

Ghete noi pentru copiii nevoiaşi, oferite de Moş Nicolae de către preoţii din Protopopiatul Fălticeni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În apropierea sărbătorii Naşterii Domnului, preoţii din Protopopiatul Fălticeni continuă activităţile cu caracter social – filantropic. Printr-un efort comun al tuturor preoţilor parohi din Protopopiatul Fălticeni s-a reuşit achiziţionarea şi unui număr de 70 de perechi de ghete noi, care au ajuns la copii din familii cu posibilităţi materiale reduse, care au nevoie de încălţăminte specifică anotimpului friguros, majoritatea provenind din sate unde distanţele care trebuie parcurse până la şcoală sunt mari şi mijloace de transport mai rare.

Aşa cum am aflat de la preotul Georgian Rotar, obiectivul acestei campanii intitulate “Moş Nicolae aduce ghetuţe la copiii cuminţi” a fost atins după ce au fost distribuite cele 70 de perechi de ghetuţe, la care s-au adăugat şi şosete groase, iar acolo unde a fost cazul, în special la familii numeroase, prin purtarea de grijă a Înalt Preasfinţitului Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, copiii au primit şi îmbrăcăminte de iarnă.

O parte dintre pachete au fost predate în ajun de Moş Nicolae la sediul Protoieriei Fălticeni, de către părintele protoiereu Adrian Dulgheriu, ceilalţi beneficiari ai acestei acţiuni de binefacere primind pachetele în această săptămână de la părinţii lor duhovniceşti.

“În tradiţia creştină, Sfântul Ierarh Nicolae este cel care face daruri, iar noi, preoţii din Protopopiatul Fălticeni, am făcut daruri din toată inima copiiilor care au cea mai mare nevoie de ajutor. Am oferit 70 de perechi de ghetuţe cu câte un set de ciorăpei. Aducem mulţumire în mod deosebit Înalt Preasfinţitului Părinte Pimen, care ni s-a alăturat şi a sprijinit această campanie cu daruri de haine care au fost împărţite la copiii din zona Fălticeni. Sfântul Ierarh Nicolae ne-a bucurat pe noi, preoţii, şi mai ales pe copii pentru că am reuşit să facem această faptă, ajutând cu încălţări copii nevoiaşi, pentru a trece cu bine de sezonul rece”,  a precizat părintele protoiereu Adrian Dulgheriu.

Copii care au primit daruri sunt din parohiile: Herla, Slatina, Sliştea Nouă – Dolhasca, Gulia, Leucuşeşti, Pleşeşti, Sfinţii Mucenici Mercurie şi Ecaterina şi Sfinţii Apostoli din Rădăşeni, Boura, Forăşti, Sfinţii Împăraţi – Lămăşeni, Sasca Nouă, Basarabi, Preuteşti, Sfânta Cuvioasă Parascheva – Baia, Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel – Boroaia şi Pogorârea Sfântului Duh – Bogdăneşti, iar activitatea s-a desfăşurat cu binecuvântarea Înalt Preasfinţitului Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor.

În luna cadourilor vor continua astfel de acţiuni de binefacere la aşezămintele sociale, cât şi la bolnavii internaţi la Spitalul Municipal din Fălticeni.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ghete noi pentru copiii nevoiaşi, oferite de Moş Nicolae de către preoţii din Protopopiatul Fălticeni.
 Vizualizări articol: 1251 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ghete noi pentru copiii nevoiaşi, oferite de Moş Nicolae de către preoţii din Protopopiatul Fălticeni0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei