Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 13 dec 2019 - Anul XXIV, nr. 292 (7293)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Atitudine

Ioan Stan, critic la guvernarea PNL: „Ciuma galbenă are de gând să înjumătățească PIB-ul României”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Liderul PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, a criticat dur actuala guvernare PNL, în condiţiile în care după doar o lună de când liberalii sunt la putere în țară, agenția de rating Standard&Poor`s a retrogradat perspectiva României, de la o economie stabilă în guvernarea PSD, „la o economie negativă în guvernarea PNL”. Ioan Stan a precizat că în această situație s-a ajuns după afirmațiile iresponsabile făcute de actualul ministru al Finanțelor Publice, Florin Cîțu, care a declarat că „economia românească se află în prăpastie și că a găsit o contabilitate dublă de stil mafiot”. Stan s-a întrebat cum ar fi fost posibil să nu se întâmple acest lucru, în condițiile în care Florin Cîțu a susținut că deficitul României la sfârșitul anului, datorită guvernării PSD, va fi de 3,7%, pentru ca mai apoi să-l ducă la 4,1%, după care la 4,3% și apoi la 4,7%, iar în cele din urmă să se hotărască la 4,3%. „Doar într-o lună împrumuți 10 miliarde de lei, dublu cât împrumuta PSD-ul și cu o dobândă substanțial mai mare. Asta în condițiile în care anunți că anul viitor datoria publică a României va crește de la 35% la 45%, revenind a doua zi și spunând că e o eroare, că de fapt e 40%. Cum PSD a scăzut această datorie publică de la 37,5% la 35% nu poți să vii să faci afirmația că într-un singur an împrumuți 200 de miliarde de lei. Îmi aduc aminte că dumnealor vorbeau la un moment dat că PSD a amanetat viitorul copiilor. Să vă spun eu. Ciuma galbenă, dacă ei vorbeau de noi ca de ciuma roșie, a fost cea care prin anii 1600 a înjumătățit populația Europei, iar acum are de gând să înjumătățească PIB-ul României. Ce va însemna acest lucru? Dobânzile la împrumuturile pe care le ia Guvernul vor fi mult mai mari, investitorii străini nu vor mai veni, pentru că economia negativă nu este atractivă sau cursul valutar va crește deosebit de mult”, a declarat președintele PSD Suceava. El a subliniat faptul că Florin Cîțu ar fi trebuit să își dea demisia de onoare din funcția de ministru al Finanțelor, cu atât mai mult cu cât acesta a și fost respins la audierea în comisiile de specialitate reunite, iar recent a fost adoptată și moțiunea simplă împotriva sa. „Având în vedere că și la moțiunea simplă domnul Cîțu a primit un vot negativ, cred că era normal să-și prezinte demisia de onoare. Dacă totuși ne armonizăm cu legislația europeană și cu practicile europene, ar fi trebuit să ia măcar exemplul prim-ministrului Finlandei, care, în plină derulare a președinției Consiliului European, și-a dat demisia. Ce să mai spun despre afirmația domnului președinte Klaus Werner Iohannis, care a spus că această moțiune a PSD este o golăneală. Întreb și eu, având în vedere că orice moțiune simplă sau de cenzură este un act democratic sau un drept constituțional: cum poți să spui acest lucru? Afirmația domnului președinte Iohannis este de fapt o golăneală”, a încheiat Ioan Stan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ioan Stan, critic la guvernarea PNL: „Ciuma galbenă are de gând să înjumătățească PIB-ul României”.
 Vizualizări articol: 1689 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 4 voturi
Ioan Stan, critic la guvernarea PNL: „Ciuma galbenă are de gând să înjumătățească PIB-ul României”1.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei