Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 2 dec 2019 - Anul XXIV, nr. 282 (7283)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Finalizarea proiectului : „Asigurarea accesului la servicii de sănătate în regim ambulatoriu pentru populația județului Suceava” - Gura Humorului

MINISTERUL SĂNĂTĂŢII/Unitatea de Implemenatre și Coordonare Programe în parteneriat cu:

o   SPITALUL JUDEŢEAN DE URGENŢĂ "SFÂNTUL IOAN CEL NOU" SUCEAVA

o   SPITALUL MUNICIPAL FĂLTICENI

o   SPITALUL MUNICIPAL CÂMPULUNG MOLDOVENESC

o   SPITALUL ORĂŞENESC GURA HUMOR

în calitate de beneficiar, a implementat începând cu 17.03.2017 şi având ca termen de finalizare data de 30.11.2019 finalizarea proiectului, cod SMIS 125387 pentru proiectul „Asigurarea accesului la servicii de sănătate în regim ambulatoriu pentru populația județului Suceava” finanțat prin programul Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 8 - Dezvoltarea infrastructurii sanitare şi sociale, Prioritatea de investiții 8.1 - Investiţii în infrastructurile sanitare şi sociale care contribuie la dezvoltarea la nivel naţional, regional şi local, reducând inegalităţile în ceea ce priveşte starea de sănătate şi promovând incluziunea socială prin îmbunătăţirea accesului la serviciile  sociale, culturale și de recreere, precum și trecerea de la serviciile instituționale la serviciile prestate de comunități, Obiectiv specific 8.1 - Creșterea accesibilității serviciilor de sănătate, comunitare și a celor de nivel secundar, în special pentru zonele sărace și izolate Operațiunea: A – Ambulatorii; Apel proiecte: POR/2018/8/8.1/1/8.1.A/7 regiuni-Nefinalizate-COD APEL 420/8.

Text Box: Investim în viitorul tău! Proiect cofinanțat din Fondul Europeande Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Regional 2014-2020Obiectivul general al proiectului este dezvoltarea infrastructurii sanitare, prin investiții în dotări sau lucrări necesare infrastructurilor sanitare, care contribuie la dezvoltarea operaționalității la nivel național, regional și local, reducând inegalitățile în ceea ce priveşte starea de sănătate publicăsi îmbunătăţind accesul la serviciile medicale de calitate. Prin proiect se urmărește modernizarea si tehnologizarea la nivel European al infrastructurilor sanitare deficitare, care utilizează în continuare aparatura uzată fizic si moral, prin achiziția de echipamente noi şi eficiente, ce aduc atât o creștere calitativă a serviciilor oferite, cât și o creștere cantitativă a numărului de persoane beneficiari de servicii medicale, îmbunătățind starea de sanitare publică la nivel național, regional si local.

Rezultate așteptate: Prin implementarea proiectului activitatea medicală desfășurată în unități sanitare care beneficiază de dotări și/sau lucrări va fi eficientizată. Aceasta constă în creșterea capacității de tratarea a persoanelor oferind servicii medicale îmbunătățite și de o calitate superioară celei existente, prin înnoirea gamei de echipamente și dispozitive medicale deținute sau prin îmbunătățirea infrastructurii unității.

 Valoarea totală a proiectului este de 30.245.164,37 lei, din care finanțare nerambursabilă din Fondul European de Dezvoltare Regională 21.171.615,07 lei.

Defalcarea pe parteneri a valorii totale a proiectului:

  • 29.769.578,23 lei pentru SPITALUL JUDEŢEAN DE URGENŢĂ "SFÂNTUL IOAN CEL NOU" SUCEAVA
  • 210.307,99 lei pentru SPITALUL MUNICIPAL FĂLTICENI
  • 152.543,77 lei pentru SPITALUL MUNICIPAL CÂMPULUNG MOLDOVENESC
  • 112.734,38 lei pentru SPITALUL ORĂŞENESC GURA HUMOR

Perioada de implementare a proiectului este de 69 luni, respectiv între data de 17.03.2014 și data de 30.11.2019.

        Rezultatele proiectului: Ca urmare a implementării proiectului, Spitalul Orăşenesc Gura Humorului a beneficiat de dotări cu echipamente şi dispozitive medicale care au sporit calitatea serviciilor medicale acordate în ambulatoriile de specialitate.

        Creşterea calităţii actului medical a sporit gradul de încredere şi satisfacţie a pacienţilor, astfel încât a crescut numărul de beneficiari ai serviciilor medicale, îmbunătăţind starea de sănătate la nivel local şi regional.

        Impactul proiectului îl constituie creşterea gradului de încredere şi adresabilitate la nivel local şi regional, eficientizarea activităţii de prevenire şi diagnosticare precoce a diferitelor afecţiuni.

       Îmbunătăţirea asistenţei medicale în ambulatorii contribuie la reducerea inechităţii in sistemul de sănătate şi la o distribuţie geografică echitabilă a serviciilor.

       Dotarea cu echipamente pentru creşterea capacităţii de furnizare a serviciilor medicale face parte din Strategia Naţională în Sănătate 2014-2020.

 

Date de contact:

Spitalul Orăşenesc Gura Humorului, b-dul Bucovina nr. 17, tel. 0744/501716, e-mail: financiargh@gmail.com

 

 

Investim în viitorul tău! Proiect cofinanțat din Fondul European

de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Regional 2014-2020

                    

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Finalizarea proiectului : „Asigurarea accesului la servicii de sănătate în regim ambulatoriu pentru populația județului Suceava” - Gura Humorului.
 Vizualizări articol: 1327 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Finalizarea proiectului : „Asigurarea accesului la servicii de sănătate în regim ambulatoriu pentru populația județului Suceava” - Gura Humorului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei