Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 7 sep 2019 - Anul XXIV, nr. 209 (7210)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Pod nou

Lungu a făcut primii paşi pe „Podul Unirii”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Noul pod peste râul Suceava, pentru realizarea unei rute alternative de circulaţie pentru Calea Unirii, prinde contur, vineri dimineaţă fiind făcuţi primii paşi pe structura de rezistenţă a acestuia.

„Am făcut primii paşi pe noul pod, <Podul Unirii>. Structura de rezistenţă a podului a fost finalizată, cele două culei şi trei pile au fost turnate, iar de astăzi s-a început montarea grinzilor. Într-o săptămână vor fi montate toate cele 24 de grinzi. Până la sfârşitul sezonului rece podul va fi asamblat, iar în primăvară va fi pus în circulaţie”, a anunţat primarul Sucevei, Ion Lungu.

Cel de-al treilea pod peste apa Sucevei din municipiul Suceava va purta numele „Podul Unirii”, licitaţia şi contractul de realizare al acestuia fiind făcute în Anul Centenar, de sărbătorire a 100 de ani de la Marea Unire.

Acesta va avea o lungime de 104,4 m carosabil, o lăţime totală de 11,20 m şi câte 1,5 metri trotuare de o parte şi de alta.

Contractul pentru construirea unui nou pod peste râul Suceava a fost semnat cu asocierea SC Cornell’s Floor SRL Botoşani, SC Comir SRL Botoşani şi SC Aria Construct SRL Alba Iulia. Termenul de realizare este de 24 de luni de la semnarea contractului, care a avut loc în decembrie 2018.

Costurile de realizare a podului sunt acoperite aproape integral din creditul de 25 de milioane de lei contractat de municipalitate în urmă cu doi ani, din care pentru această lucrare au fost alocate peste 5 milioane de lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lungu a făcut primii paşi pe „Podul Unirii”.
 Vizualizări articol: 2979 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 6 voturi
Lungu a făcut primii paşi pe „Podul Unirii”3.756

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei