Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 7 sep 2019 - Anul XXIV, nr. 209 (7210)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Inaugurare

După un deceniu de aşteptare, elevii şi preşcolarii din Mironu vor învăţa în noua şcoală

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Casă nouă pentru elevii şi preşcolarii din Mironu, comuna Valea Moldovei, clădirea care va găzdui din 9 septembrie cursurile fiind inaugurată joi, 5 septembrie, în prezenţa autorităţilor locale şi judeţene, a reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Suceava şi a elevilor. 

Construcţia noului sediu al şcolii din Mironu a avut parte de un parcurs extrem de sinuos, fiind tergiversat şi sistat în mai multe rânduri. Începută cu peste un deceniu în urmă, investiţia a înaintat lent, timp în care elevii au învăţat într-o clădire veche de zeci de ani, şubredă şi friguroasă.

Aşteptarea a luat sfârşit, iar şcoala care oferă condiţii moderne elevilor îşi va deschide uşile de luni.

Investiţia a fost realizată prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, banii fiind asiguraţi de Banca Mondială.

Unitatea de învăţământ este prevăzută cu nouă săli de clasă, două cabinete, un laborator, o cancelarie, un cabinet al directorului, secretariat, o bibliotecă cu sală de lectură, o cameră pentru centrala termică şi grupuri sanitare pentru elevi, fete şi băieţi, dar şi pentru cadrele didactice. 

„Emoţionaţi, cei aproximativ 100 de participanţi au aşteptat nerăbdători să fie dat startul festivităţii de inaugurare a instituţiei şcolare, atât de importantă pentru minoritatea romă din judeţ. Evenimentul a debutat cu o slujbă de sfinţire”, au menţionat reprezentanţii unităţii.

 

Copiii vor învăţa în condiţii moderne

Oaspeţii au fost întâmpinaţi de către directorul şcolii, prof. Mihai Fedorovici, şi de cadrele didactice ale şcolii, îmbrăcate în straie populare.

De asemenea, musafirii au primit în dar, ca semn de recunoştinţă, bucheţele de spice de grâu, prinse cu o panglică tricoloră. 

În discursul său, inspectorul şcolar general, prof. Gabriela Mihai, a menţionat că „este un moment unic şi special pentru întreaga comunitate, eveniment ce încununează cei 10 ani de muncă asiduă, ani în care aţi continuat să speraţi şi să visaţi că veţi trăi această importantă şi specială zi. Tot ceea ce-mi doresc este ca acest nou început să vă conducă paşii spre un viitor mai bun şi mai sigur pentru copiii acestei comunităţi. Mulţumesc pe această cale tuturor ce ne-au sprijinit şi ne-au fost alături în acest demers, rezultatul fiind unul de mare excepţie, copiii având şansa de a studia şi de a se dezvolta într-un mediu adecvat şi sănătos din toate punctele de vedere. Vă urez să păşiţi cu dreptul pragul acestei unităţi de învăţământ construită la standarde europene şi dotată modern, să aveţi succes pe tot parcursul anului şcolar şi să vă canalizaţi toată energia asupra studiului astfel, devenind oameni de bază pentru societatea în care trăim. Mult succes, dragi copii!”

La rândul său, directorul Mihai Fedorovici a subliniat că elevii din clasele I-IV din Mironu merită din plin această unitate şcolară, mai cu seamă că imobilul în care îşi desfăşurau activitatea avea o vechime de aproximativ 70 de ani şi era într-o avansată stare de degradare.

Prezenţi au fost şi subprefectul Silvia Boliacu şi primarul comunei, Constantin Moroşan.

„Totodată a fost inaugurată pentru comunitatea din Mironu o grădiniţă cu program normal, unitate de învăţământ situată în apropierea şcolii, dotată astfel încât principalii beneficiari, copiii, să aibă toate condiţiile moderne de confort şi siguranţă. De admirat este efortul făcut de cadrele didactice din Valea Moldovei şi Mironu pentru a fi ospitalieri cu invitaţii la inaugurare, ei fiind cei care s-au străduit din răsputeri pentru a păstra vechea tradiţie a ospitalităţii bucovinene”, au mai spus reprezentanţii unităţii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului După un deceniu de aşteptare, elevii şi preşcolarii din Mironu vor învăţa în noua şcoală.
 Vizualizări articol: 1861 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
După un deceniu de aşteptare, elevii şi preşcolarii din Mironu vor învăţa în noua şcoală5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei