Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 24 aug 2019 - Anul XXIV, nr. 197 (7198)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Un nou control

Poliţiştii au continuat acţiunea de ridicare a plăcuţelor de înmatriculare ale piraţilor auto

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Poliţiştii suceveni au continuat planul de acţiune „Piraţii Rutieri”, prin care fac controale intense în trafic, pentru depistarea şi sancţionarea celor care fac transport ilicit, fără vreo formă legală. În cadrul ultimei acţiuni, desfăşurate pe 22 august, printre altele, au fost ridicate plăcuţele de înmatriculare şi certificatele a încă trei maşini. Asta după ce în cadrul acţiunilor anterioare au fost ridicate plăcuţele de înmatriculare, şi implicit dreptul de circulaţie, a încă 14 maşini folosite de piraţii auto.

 

Controale la Câmpulung şi Gura Humorului

Revenind la acţiunea de joi, 22 august, echipe mixte formate din poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice şi cei ai Serviciului Rutier Suceava au desfăşurat controale pe linia transportatorilor de persoane pe raza municipiului Câmpulung Moldovenesc şi a oraşului Gura Humorului. Poliţiştii au constatat o infracţiune, respectiv de punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat şi au aplicat cinci amenzi transportatorilor, în valoare de 18.580 de lei. De asemenea, s-a confiscat suma de 250 de lei, din activitatea de piraterie auto. Cel mai important rezultat este legat însă de ridicarea plăcuţelor de înmatriculare, fapt care se pune în aplicare acum mult mau uşor, în urma modificării legislaţiei rutiere.

 

Pirateria nu mai trebuie dovedită cu caracter repetabil pentru a se lua măsuri drastice

Mai concret, şoferii care efectuează transport ilegal de persoane pot fi lăsaţi mult mai uşor fără maşini (pentru un interval de până la 6 luni), în urma modificărilor aduse Legii 38/2008, privind organizarea timpului de muncă al persoanelor care efectuează activităţi mobile de transport rutier.

Prin modificarea adusă legislaţiei, pirateria auto nu mai trebuie dovedită prin caracterul repetabil (adică depistarea în mai multe rânduri a celui care face transport ilicit), ci doar o singură dată. Aşa se explică şi de ce au reuşit poliţiştii într-un interval relativ redus de timp să indisponibilizeze în jur de 20 de maşini, prin ridicarea plăcuţelor de înmatriculare şi a certificatelor de înmatriculare.

Conform legii, maşinile respective nu au drept de circulaţie timp de şase luni de zile, însă, dacă proprietarul achită amenda, el poate recăpăta numerele de înmatriculare şi certificatul după 30 de zile. Amenzile care pot fi aplicate pentru piraterie auto sunt cuprinse între 1.000 şi 5.000 de lei.

După „cazul Caracal”, la nivelul Poliţiei Române s-au dispus ample controale pentru combaterea pirateriei auto. Este bine ştiut că în judeţul Suceava există numeroase rute unde piraţii auto sunt omniprezenţi.

Călătorii sunt sfătuiţi să nu mai apeleze la astfel de mijloace de transport care prezintă risc ridicat atât din punct de vedere rutier (stare tehnică maşini, stare şoferi etc.), cât şi al expunerii la alte posibile infracţiuni, mai ales atunci când vine vorba de tineri.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Poliţiştii au continuat acţiunea de ridicare a plăcuţelor de înmatriculare ale piraţilor auto.
 Vizualizări articol: 3016 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Poliţiştii au continuat acţiunea de ridicare a plăcuţelor de înmatriculare ale piraţilor auto5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei