Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 24 aug 2019 - Anul XXIV, nr. 197 (7198)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Campanie

Dan Barna a anunțat, la Suceava, că vrea să fie un președinte al României „prezent și implicat”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Președintele USR și candidatul Alianței USR - PLUS la alegerile prezidențiale din acest an, Dan Barna, a fost în județul Suceava pentru susținerea campaniei de strângere de semnături în vederea candidaturii și pentru a se întâlni cu membrii și simpatizanții acestor formațiuni politice.

Barna a explicat, ieri, în cadrul unei conferințe de presă, că a început această campanie din Moldova  pentru că atât Moldova, cât și Bucovina, „au rămas izolate din punct de vedere al infrastructurii”. Prin acest gest, vrea să arate că el acordă importanță egală tuturor provinciilor românești și s-a declarat optimist în privința scorului pe care îl va obține la alegerile prezidențiale în județul Suceava. Liderul USR a declarat că în cadrul întâlnirilor pe care le-a avut cu oameni din Suceava și din celelalte județe din Moldova a constatat „nevoia disperată de schimbare” și faptul că mulți dintre cei care lucrează în străinătate ar dori să revină în România, dacă ar avea încredere că în țară lucrurile vor merge bine.

Dan Barna a afirmat că, dacă va câștiga alegerile prezidențiale, va fi un președinte al României „implicat și prezent nu doar în situațiile de criză”, subliniind că „președintele nu toarnă asfalt”, nu face autostrăzi, „dar poate da acel mesaj de încredere și speranță pentru oameni”. „Din păcate, cu ultimii președinți mesajul de inspirație și încredere a lipsit”, a declarat Dan Barna.

În ceea ce privește suspiciunea de „blat PNL-PSD”, președintele USR a afirmat că „aș vrea să cred că nu”, dar a evitat să facă mai multe comentarii pe această temă. El a spus că la alegeri are încredere în „înțelepciunea electoratului”, însă „dacă PSD nu va fi sancționat de electorat, înseamnă că nu suntem pe direcția bună”.

Întrebat care vor fi raporturile cu Guvernul PSD-ALDE, în eventualitatea în care va câștiga alegerile, Barna a spus că Alianța USR-PLUS va încerca, prin moțiuni de cenzură, să ajungă la alegeri anticipate, subliniind că alianța va prelua guvernarea doar în urma alegerilor, anticipate sau la termen.

Candidatul Alianței USR-PLUS la alegerile prezidențiale a făcut apel la „oamenii din componenta activă a societății” să se implice politic, să se alăture celor două formațiuni politice și să contribuie la transformarea României „într-o țară în care să-ți dorești să-ți crești copiii”, în viziunea USR - PLUS.

În cadrul vizitei pe care a efectuat-o în județul Suceava, Dan Barna și echipa sa s-au întâlnit cu sucevenii în Parcul Universității, pe esplanada Casei Culturii, în Bazar și în Piața Mare. A fost, de asemenea, în satul Podeni, din comuna Bunești, la Livada Baciului, și la Fălticeni.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dan Barna a anunțat, la Suceava, că vrea să fie un președinte al României „prezent și implicat”.
 Vizualizări articol: 1930 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.0 din 4 voturi
Dan Barna a anunțat, la Suceava, că vrea să fie un președinte al României „prezent și implicat”2.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei