Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 14 iun 2019 - Anul XXIV, nr. 137 (7138)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Demersuri

Flutur se declară îngrijorat de faptul că Vatra Dornei va fi lăsată de Guvern fără gaz şi în această iarnă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, s-a declarat îngrijorat de faptul că actualul Guvern va lăsa municipiul Vatra Dornei fără gaz metan şi în această iarnă. În aceste condiţii, Gheorghe Flutur a solicitat încă o dată Guvernului să deblocheze realizarea magistralei de gaz de la Pojorâta la Vatra Dornei. „Ca urmare a insistenţelor şi demersurilor pe care le-am făcut, s-a trecut la iniţierea unui proiect de Hotărâre de Guvern privind declararea proiectului de investiţii <Conducta de transport gaze naturale Pojorâta – Vatra Dornei> ca proiect de importanţă naţională în domeniul gazelor naturale, ca soluţie pentru a rezolva problema terenului aferent investiţiei. De luni de zile ni se tot spune că se va face ceva. Intrăm curând în a doua jumătate a anului, Guvernul nu mişcă nimic şi sunt îngrijorat că nici în iarna ce vine Vatra Dornei nu va avea gaz”, a declarat Gheorghe Flutur. El a spus că până ca acest proiect să fie realizat, Primăria Vatra Dornei s-a mobilizat şi a reuşit să aducă două cazane noi pentru producerea agentului termic, însă acest lucru nu este suficient.

„În revenire am solicitat ca Ministerul Economiei să sprijine Societatea Naţională de Transport Gaze Naturale Transgaz SA pentru a finaliza şi pune în funcţiune conducta de transport gaze naturale de înaltă presiune pe segmentul Pojorâta-Vatra Dornei”, a mai spus şeful administraţiei judeţene. El a reamintit că tronsonul Pojorâta-Vatra Dornei face parte din magistrala Frasin-Câmpulung Moldovenesc-Vatra Dornei, din care mai sunt de executat 28 de kilometri din cei 66 km proiectaţi.

Gheorghe Flutur a precizat că în argumentarea demersului pe care l-a făcut la Guvern a subliniat faptul că în Vatra Dornei a fost construită, în anul 2008, o centrală cu cogenerare care nu funcţionează deoarece gazul metan nu a ajuns în acest municipiu. De asemenea, Flutur a atras atenţia asupra faptului că municipiul Vatra Dornei se confruntă an de an cu greutăţi foarte mari în asigurarea căldurii în apartamentele locuitorilor şi a apei calde menajere. „Prin ajungerea gazului metan în municipiul Vatra Dornei s-ar crea condiţii decente de trai pentru locuitori, cât şi pentru turiştii care vizitează sau se tratează în staţiunea Vatra Dornei, şi de asemenea s-ar asigura posibilitatea dezvoltării unor activităţi economice”, a mai spus preşedintele CJ Suceava. Flutur a mai arătat că în momentul de faţă locuitorii din Vatra Dornei sunt racordaţi la sistemul centralizat de încălzire, beneficiind de o centrală termică cu combustibil lemnos, posibilităţile de asigurare a rumeguşului fiind limitate din cauza folosirii acestuia în procesul tehnologic de către operatori economici din zonă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur se declară îngrijorat de faptul că Vatra Dornei va fi lăsată de Guvern fără gaz şi în această iarnă.
 Vizualizări articol: 1184 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Flutur se declară îngrijorat de faptul că Vatra Dornei va fi lăsată de Guvern fără gaz şi în această iarnă1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei