Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 14 iun 2019 - Anul XXIV, nr. 137 (7138)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Măsură de protecţie

Cei cinci fraţi din Ulma neglijaţi de părinţi vor creşte în trei familii de asistenţi maternali, din două localităţi învecinate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cei cinci fraţi din satul Nisipitu, comuna Ulma, neglijaţi de părinţi vor creşte în trei familii de asistenţi maternali, din două localităţi învecinate din judeţ. După ce minorii au stat câteva zile în Centrul de primire în regim de urgenţă pentru copilul abuzat, neglijat, exploatat din cadrul Centrului de servicii multifuncţionale de tip rezidenţial Suceava, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Suceava a luat decizia ca minorii să fie crescuţi de „părinţi de profesie”, de oameni care se vor ocupa de creşterea şi îngrijirea celor mici şi le vor crea un mediu familial adecvat.

Patru dintre fraţi vor creşte în aceeaşi localitate, în familiile a doi asistenţi maternali, iar mezinul familiei a ajuns într-o localitate din vecinătate, la un alt asistent maternal. Cazul celor cinci minori de la Ulma a ajuns în atenţia DGASPC Suceava încă din anul 2017, când mama copiilor a refuzat transferul celui mai mic dintre copii de la spitalul din Rădăuţi la Clinica „Sf. Maria” Iaşi. „În urma vizitei reprezentanţilor instituţiei noastre la domiciliu, ambii părinţi şi-au luat angajamentul că se vor ocupa mai îndeaproape de creşterea şi îngrijirea minorilor, au mers cu minora la Iaşi, au operat-o, după care tata a plecat la muncă în străinătate. După plecarea tatălui, mama a început să consume alcool, să lase casa neîngrijită (la fiecare vizită i s-a atras atenţia asupra îmbunătăţirii condiţiilor igienico-sanitare), însă aceasta făcea curăţenie doar sub presiunea noastră sau a primăriei”, a declarat Nicoleta Daneliuc, purtătoarea de cuvânt a DGASPC Suceava.

 

Neglijenţă, nepăsare, mizerie

Vă reamintim că recent, pe 7 iunie 2019, mama a consumat alcool, lăsând nesupravegheaţi cei cinci minori, iar aceştia s-au jucat cu chibriturile şi au dat foc la şură. La faţa locului au sosit reprezentanţii poliţiei, ai primăriei, precum şi pompierii. Un apel la 112 a anunţat izbucnirea unui incendiu la o locuinţă din satul Nisipitu. Focul izbucnise la o anexă în care erau depozitate lemnele de foc şi alte bunuri casnice. Pompierii sosiţi la faţa locului au stabilit drept cauză a incendiului „jocul copilului minor cu focul”. Focul a distrus anexa respectivă cu toate bunurile din interior, pagubele fiind evaluate la 20.000 de lei. Mama celor cinci copii a relatat că unul din băieţi, în vârstă de 6 ani, a aprins un chibrit din curiozitate şi a dat foc în podul anexei. Poliţiştii au constatat că femeia era în stare avansată de ebrietate şi nu a putut oferi prea multe relaţii cu privire la cele întâmplate sau la modul de supraveghere a copiilor.

Continuând cercetările, poliţiştii au ajuns la concluzia că există suspiciunea că mama nu are grijă de copii, pe fondul consumului de alcool, astfel că s-a identificat o situaţie de risc pentru minori. Copiii erau murdari, în casă era mizerie, iar alte rude care să se poată ocupa de cei cinci copii nu s-au identificat, astfel că reprezentanţii Primăriei Ulma au luat decizia de a prelua minorii şi de a-i interna în Centrul de primire în regim de urgenţă pentru copilul abuzat, neglijat, exploatat din cadrul Centrului de servicii multifuncţionale de tip rezidenţial Suceava. Acum cei cinci fraţi de la Ulma vor creşte în localităţi învecinate, se vor putea vizita des şi astfel le va fi mai uşoară despărţirea.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cei cinci fraţi din Ulma neglijaţi de părinţi vor creşte în trei familii de asistenţi maternali, din două localităţi învecinate.
 Vizualizări articol: 1607 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cei cinci fraţi din Ulma neglijaţi de părinţi vor creşte în trei familii de asistenţi maternali, din două localităţi învecinate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei