Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 1 apr 2019 - Anul XXIV, nr. 76 (7077)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Guvern

Băişanu: Ministerul Energiei a adoptat patru măsuri importante pentru protejarea consumatorilor casnici de energie electrică şi gaze

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Organizaţiei Judeţene ALDE Suceava, Alexandru Băişanu, a anunţat că Ministerul Energiei a adus patru modificări importante Ordonanţei de Urgenţă 114/2018, toate având ca scop protejarea consumatorilor casnici de energie electrică şi gaze din România.

Alexandru Băişanu a arătat că prima modificare îi vizează pe consumatorii casnici de gaze naturale, prin faptul că producătorii de gaze naturale vor avea obligaţia să vândă cu preţul de 68 de lei/MWh cantităţile de gaze naturale rezultate din activitatea de producţie internă curentă către furnizori şi clienţi finali eligibili. „Această măsură va permite menţinerea acestui preţ, fără riscurile unor creşteri viitoare incontrolabile, populaţia având astfel o predictibilitate în raport cu facturile la gazele naturale în perioada 1 aprilie 2019 - 28 februarie 2022. Totodată, producătorii de gaze naturale vor avea obligaţia să vândă cu prioritate către furnizori, în condiţii reglementate de ANRE, pentru asigurarea întregului necesar de consum şi al producătorilor de energie termică, numai pentru cantitatea de gaze naturale utilizată la producerea de energie termică în centralele de cogenerare şi în centralele termice destinată consumului populaţiei, din producţia curentă şi/sau din depozitele de înmagazinare”, a explicat Alexandru Băişanu. Deputatul ALDE de Suceava a adăugat că a doua măsură prevede reducerea, de la nivelul de 2%, la nivelul iniţial de 0,2%, a contribuţiei din cifra de afaceri pe care o vor plăti producătorii de energie electrică pe bază de cărbune. Alexandru Băişanu a precizat că acest lucru va reduce presiunea exercitată asupra acestor producători de valoarea ridicată a certificatelor de CO2.

De asemenea, el a mai spus că a treia modificare vizează stabilirea la nivelul de 6,9% a ratei de rentabilitate a capitalului investit (RRE) pentru distribuitorii de energie electrică şi gaze naturale. Băişanu a precizat că prin adoptarea acestei măsuri se creează premisele unor investiţii mari în reţelele de electricitate şi gaze naturale.

Nu în ultimul rând, Alexandru Băişanu a declarat că a patra modificare reprezintă o corecţie adusă legislaţiei care prevede extinderea reţelelor de distribuţie a gazelor naturale la nivelul întregii ţări, în sensul că autorităţile publice locale vor putea acum să acceseze şi fonduri publice pentru astfel de investiţii. Băişanu a afirmat că, astfel, un număr mai mare de localităţi vor putea beneficia de acest serviciu public.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băişanu: Ministerul Energiei a adoptat patru măsuri importante pentru protejarea consumatorilor casnici de energie electrică şi gaze.
 Vizualizări articol: 1621 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.0 din 4 voturi
Băişanu: Ministerul Energiei a adoptat patru măsuri importante pentru protejarea consumatorilor casnici de energie electrică şi gaze2.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei