Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 1 apr 2019 - Anul XXIV, nr. 76 (7077)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Teribilism

La plimbare pe străzile din Suceava prin turela şi geamul BMW-ului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

O filmare realizată în cursul zilei de sâmbătă îi surprinde pe doi tineri în ipostaze mai puţin normale. Aflaţi la bordul unui autoturism marca BMW, tinerii se pare că nu au mai avut loc pe banchete şi au decis să iasă afară.

Primele imagini sunt de pe bulevardul George Enescu, iar maşina se deplasa dinspre Nordic spre Lidl. Iniţial, pe turela deschisă a BMW-ului apare un tânăr care stă în şezut pe cupolă, iar înainte de a ajunge la semaforul de la Lidl pe geamul din stânga îşi face apariţia un al doilea tânăr.

Maşina îşi continuă traseul pe Calea Obcinilor, dinspre Lidl spre OMV, cu cei doi protagonişti în mare vervă, probabil şi pe un fond muzical care nu se aude pe filmare.

Imaginile au fost surprinse de un participant la trafic, căruia comportamentul celor doi tineri i s-a părut inacceptabil şi primejdios.

Poliţiştii atrag atenţia că în special pe perioada sezonului cald sunt întâlnite în trafic şi comportamente teribiliste, excentrice ale unor pasageri din vehicule aflate în mers, care ignoră pericolele enorme la care se expun prin ridicarea de pe banchete şi poziţionarea pe trapele autoturismelor sau pe geamurile deschise ale maşinilor.

„Comportamentul este asociat în general tinerilor care se expun astfel unui risc victimal crescut, orice clipă de neatenţie sau manevră bruscă a şoferului, inclusiv frânarea vehiculului putând duce la pierderea echilibrului, proiectarea în afara autoturismului şi provocarea unei tragedii. Legislaţia rutieră asimilează un astfel de comportament segmentului care prevede lipsa portului centurii de siguranţă şi îl sancţionează corespunzător. Astfel, potrivit legislaţiei rutiere, conducerea unui vehicul fără a purta centura de siguranţă este o contravenţie încadrată în clasa I de sancţiuni, fiind pedepsită cu 2 sau 3 puncte amendă (290-435 de lei) plus două puncte de penalizare în cazul şoferilor. Aceeaşi sancţiune contravenţională (mai puţin punctele de penalizare) o pot primi şi pasagerii în cazul în care nu poartă centura”, a precizat comisarul-şef Ionuţ Epureanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Suceava.

Un alt lucru important care trebuie cunoscut este acela că şoferul este obligat să informeze pasagerii cu privire la obligativitatea purtării centurii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului La plimbare pe străzile din Suceava prin turela şi geamul BMW-ului.
 Vizualizări articol: 5758 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
La plimbare pe străzile din Suceava prin turela şi geamul BMW-ului2.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei