Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 8 dec 2017 - Anul XXII, nr. 279 (6695)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

O rază de optimism

Poliţistul lovit cu sabia în cap este în continuare în comă, însă dă semnale încurajatoare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Poliţistul Dan Ciprian Sfichi, care are leziuni înfiorătoare după ce a fost lovit cu sabia direct în cap, în timpul pătrunderii în forţă în casa unui individ din Rădăuţi anchetat pentru trafic de droguri, este în continuare în comă şi în stare gravă, însă reacţiile sale sunt încurajatoare privind o posibilă evoluţie pozitivă.

Ultimele informaţii oficiale, oferite ieri după-amiază de purtătorul de cuvânt al Spitalului de Neurochirurgie Iaşi, doctor Marius Dabija, sunt că pacientul este în stare staţionară, pe tratament maximal, pe Secţia de Terapie Intensivă.

„Partea bună este că răspunde în mod constant la stimuli în partea dreaptă”, a transmis medicul, cu precizarea importantă că tânărul în vârstă de 35 de ani este în continuare în comă şi sedat. Medicii, membrii familiei, poliţiştii şi toţi oamenii de bine speră într-o minune, ceea ce în cazul de faţă ar însemna recuperarea totală. Până la această minune mai este însă cu siguranţă foarte mult. Apropiaţii şi chiar medicii se bazează pe tinereţea poliţistului, starea sa de sănătate perfectă şi viaţa sportivă intensă avută anterior.

Un moment foarte emoţionant s-a petrecut miercuri seară, când cele două fiice ale poliţistului i-au transmis acestuia prin telefon că-l aşteaptă cât mai repede acasă.

Comisarul Ionuţ Epureanu a relatat pe o reţea de socializare momentul emoţionant: „Rugăminţile noastre, ale poliţiştilor, dar şi ale tuturor oamenilor de bine au ajuns acolo unde trebuie. Speranţa noastră şi lacrimile familiei au înduplecat un destin şi au dat speranţă de viaţă. Astăzi (n.r. miercuri), poliţistul erou Ciprian Sfichi şi-a mişcat membrele şi a răspuns unor stimuli. În această seară (n.r. miercuri seară) colegul nostru a ţinut în propria mână un telefon mobil şi a primit o energie incomensurabilă: şi-a ascultat cele două fiice urându-i să vină acasă cât mai repede. Există minuni, există Dumnezeu şi existăm noi, care trebuie sa fim uniţi şi să nu ne pierdem speranţa. Fii tare, camarade. Ca şi altă dată, ne bazăm pe tine!"

Joi seară, la ora 20.00, la rugăminţile familiei poliţistului, colegii acestuia şi nu numai şi-au unit gândurile, pentru un minut, pentru a-i transmite putere de a trece peste moment.

 

Momentele de coşmar de marţi dimineaţă

Agresiunea de coşmar s-a petrecut marţi dimineaţă, la ora 6.00, când în zona Rădăuţi s-au efectuat opt percheziţii coordonate de procurorii DIICOT Suceava, într-un dosar de trafic de droguri. 

Nenorocirea s-a petrecut la percheziţia de la locuinţa lui Alexandru Huţuleac, zis „Duţu”, cercetat ca lider la unei grupări de dealeri de droguri încă din vara anului 2016. Acesta nu a deschis uşa, iar „mascaţii” de la Serviciul de Acţiuni Speciale au forţat intrarea. Imediat ce a pătruns în casă, în beznă, poliţistul a fost lovit cu sabia în cap de către Huţuleac. În momentul următor, agresorul a lăsat arma albă jos şi a fost imobilizat de colegii poliţistului.

Tribunalul Suceava a dispus, miercuri, arestarea preventivă a lui Huţuleac. Acesta a fost pus sub acuzare pentru un noian de infracţiuni de către procurorii DIICOT.

Alexandru Huţuleac va răspunde pentru ultraj, raportat la tentativa la omor calificat, în forma sustragerii de la răspunderea penală, precum şi pentru infracţiunile din dosarul de trafic de droguri: constituirea unui grup infracţional organizat, efectuarea de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, trafic de persoane şi loviri sau alte violenţe. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Poliţistul lovit cu sabia în cap este în continuare în comă, însă dă semnale încurajatoare.
 Vizualizări articol: 7263 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Poliţistul lovit cu sabia în cap este în continuare în comă, însă dă semnale încurajatoare5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei