Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 8 dec 2017 - Anul XXII, nr. 279 (6695)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Nu, deloc!

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ca să mă aliniez și eu la una dintre cele mai aberante formulări din jurnalismul sportiv, șoc și groază în studioul Telekom (fost Dolce Sport) după victoria împotriva Spaniei (19-17), la campionatul mondial de handbal feminin. Gazda studioului o întreabă entuziasmată pe invitata Cristina Vărzaru dacă i-a plăcut jocul echipei noastre. Răspunsul, foarte calm, este cel din titlu. Bineînțeles, urmează argumentația, iar telespectatorii își dau seama ce înseamnă o analiză lucidă făcută de ”una dintre ele”, adică nu de un specialist de conjunctură, ci de o jucătoare tricoloră, până nu demult. Sigur că ne bucură victoria, dar toți potențialii adversari sunt cu ochii pe noi și văd și ei că jocul pe extreme a fost ca și inexistent (Elisei – 1 gol, Udriștoiu – 0 goluri) sau că a fost o perioadă de peste 10 minute în care n-am marcat. Drept e că nici n-am primit, dar în meciurile alea care vor conta, cu calificarea pe masă, adversarele vor fi mult mai concrete. Am început acest articol odată cu meciul nostru împotriva Angolei, iar acum, în clipa aceasta (min 20), africancele ne conduc cu 3 goluri! Sigur, suntem calificați (corect, calificate!), dar contează locul ocupat în grupă, fiindcă nimeni nu și-ar dori niște optimi infernale. Revenind la meciul cu Spania, dincolo de Cristina Neagu, care nu se discută, aș remarca două nume: Yulia Dumanska și Crina Pintea. Portărița noastră de origine ucraineană are o poveste de viață emoționantă, iar felul în care trăiește șansa pe care i-a oferit-o țara adoptivă este, la rându-i, emoționant. Cât despre această forță a naturii care este Crina Pintea, emblematică mi se pare faza în care, aflată la blocaj, reușește să rețină mingea cu o mână, mai ceva ca Rică Răducanu, pe vremuri! Și asta n-a fost totul, informată de colege că poarta adversă e goală, Crina a aruncat și a marcat. De multe ori parcă era un Guliver care se întorcea și arunca la poartă cu câte două-trei adversare agățate de ea, deci nicicând un MVP mai nimerit decât ea. Între timp, pauză cu Angola, 14 egal. Așa ne place nouă, cu emoții.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nu, deloc!.
 Vizualizări articol: 1307 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Nu, deloc!5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei