Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 8 feb 2017 - Anul XXII, nr. 29 (6445)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Anchetă la final

Șoferul care a distrus semaforul de la Nordic, trimis în judecată după ce a condus cu o alcoolemie de 2,5 la mie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Suceveanul care a condus beat turtă un Mercedes pe străzile Sucevei şi a provocat un accident în intersecţia de la Nordic, pe 27 decembrie 2016, distrugând semaforul şi acroşând un pieton, a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pentru comiterea a trei infracţiuni. Ancheta poliţiştilor şi a procurorului de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava scoate în evidenţă, de la un capăt la altul, inconştienţa bărbatului, care avea o alcoolemie enormă: în jur de 2,5 g/l alcool pur în sânge. Cristian Bordeanu a provocat, indirect, şi tragedia care avea să se petreacă a doua zi, pe 28 decembrie, tot  în intersecţia de la Nordic, când doi pasageri dintr-un taxi au murit după ce autoturismul Dacia Logan a fost lovit în plin de un autoturism de teren, în condiţiile în care semaforul nu era încă funcţional.

 

A avariat trei maşini, însă şi-a continuat drumul până a intrat cu Mercedesul în semafor

Cristian Bordeanu a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava din stare de arest preventiv. Iniţial, după accident, Bordeanu a fugit din spital, fiind arestat în lipsă. Ulterior, el a decis că nu mai are rost să se ascundă. Dacă la baza cererii de arestare preventivă au stat şi argumente legate de accidentul cu doi morţi de a doua zi, în rechizitoriul de trimitere în judecată procurorii nu au făcut nici o corelare între cele două accidente. Chiar şi aşa, Cristian Bordeanu are de răspuns pentru trei infracţiuni: vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

În seara zilei de 27 decembrie, Cristian Bordeanu, zis „Ganţ”, conducea un Mercedes înmatriculat în Belgia. Înainte de accidentul de la Nordic, pe strada Aleea Lalelelor, a acroşat şi avariat cu maşina sa mai multe autoturisme. Anchetatorii au identificat ulterior trei maşini cu avarii, care erau parcate la marginea drumului. Din păcate, Bordeanu nu s-a oprit aici. Pe bulevardul George Enescu, în timp ce circula dinspre Mobilă spre Mărăşeşti, ajuns în intersecţia de la Nordic, a pierdut controlul asupra vehiculului. Maşina a intrat în plin în semaforul de la intersecţia dintre bulevardul George Enescu şi strada Universităţii, făcând praf instalaţia. În zonă erau şi mai mulţi pietoni. Printre ei şi o femeie care se afla pe insula separatoare de sensuri destinată pietonilor.  Ea a suferit leziuni traumatice care au necesitat 1-2 zile de îngrijiri medicale şi este parte vătămată în acest dosar.

 

Alcoolemie enormă, la ambele probe

Pentru că era încarcerat, confuz şi cu leziuni, bărbatul nu a putut fi verificat pe loc cu etilotestul. I s-au recoltat însă probe biologice de sânge, iar rezultatele sunt elocvente. În rechizitoriul de trimitere în judecată se arată că la prima probă a rezultat o alcoolemie de 2,55 g/l alcool în sânge, în timp ce la proba II analiza toxicologică a arătat valoarea de 2,40 g/l alcool în sânge.

Bordeanu nu figurează cu permis eliberat nici de autorităţile române, dar nici de alt stat, a rezultat după verificările efectuate în dosar.

Cristian Bordeanu a fost la un pas de a fi eliberat din arest preventiv, Judecătoria Suceava stabilind că este suficientă măsura controlului judiciar, însă Tribunalul Suceava, instanţa de apel, a admis, pe 1 februarie a.c, solicitarea parchetului de a menţine arestul preventiv.

Inculpatul a recunoscut, în timpul urmăririi penale, faptele pentru care este cercetat. El a încercat să încheie un acord de recunoaştere a vinovăţiei, însă procurorul de caz a respins această variantă. 

Până la o decizie definitivă a instanţelor de judecată, inculpatul se bucură de prezumţia de nevinovăţie.

 

Anchetă mult mai complicată în cazul celui de-al doilea accident de la Nordic, cu doi morţi

A doua zi după accidentul provocat de Cristian Bordeanu, pe 28 decembrie, tot în intersecţia de la Nordic, avea să aibă loc unul din cele mai grave accidente petrecute în ultimii ani în municipiul Suceava. Un autoturism taxi care circula dinspre Mărăşeşti a virat la stânga, spre strada Universităţii, după ce unul dintre şoferi îi făcuse taximetristului semn să treacă. De pe prima bandă, dinspre Curcubeu, a venit însă cu viteză un autoturism de teren, care a lovit extrem de violent taxiul în partea lateral-spate. Cei doi bătrâni care erau pasageri în taxi, pe bancheta din spate, au murit.

În acest caz, au precizat surse judiciare, ancheta va fi una de durată mult mai lungă. Asta pentru că în urma unor expertize de specialitate urmează a se stabili viteza cu care circula şoferul autoturismului de teren. Dacă acesta rula cu o viteză peste cea legală în localitate, fapt probabil după imaginile video, este posibil ca şi acesta să răspundă pentru acest accident. Rămâne de văzut care şofer va fi trimis în judecată în acest dosar, existând şi varianta unei culpe comune şi a unei duble trimiteri în judecată. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Șoferul care a distrus semaforul de la Nordic, trimis în judecată după ce a condus cu o alcoolemie de 2,5 la mie.
 Vizualizări articol: 5114 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 1 vot
Șoferul care a distrus semaforul de la Nordic, trimis în judecată după ce a condus cu o alcoolemie de 2,5 la mie4.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei