Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 28 nov 2016 - Anul XXI, nr. 279 (6392)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Proiect funcţional

Un inginer de sistem de la Prefectura Suceava scoate din necaz o ţară întreagă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Nebunia din ultima perioadă de la ghişeele serviciilor pentru eliberarea permiselor de conducere din Bucureşti şi Ilfov şi-a găsit rezolvarea la Suceava. Este vorba de softul care permite programarea online, un soft care la Suceava este funcţional încă de acum patru ani.

Omul care a realizat acest soft care vine în sprijinul celor care doresc să-şi programeze examenul pentru obţinerea permisului de conducere este Doru Ţolescu, inginer de sistem la Prefectura Suceava.

Practic, munca sa va duce în mare parte la dispariţia cozilor uriaşe şi la nemulţumirile care se generau zilnic în rândul oamenilor veniţi să-şi rezolve problemele.

“Softul în sine este simplu, dar scuteşte o grămadă de timp pentru cei interesaţi. Am lucrat la el o lună, dar asta în condiţiile în care am muncit printre picături. Ulterior, softul a fost  perfecţionat şi a ajuns cel care se vede acum”, a explicat Doru Ţolescu.

La cererea reprezentanţilor Ministerului Afacerilor Interne, inginerul de sistem de la Prefectura Suceava s-a deplasat vineri în Ilfov şi a instalat softul, astfel încât acesta este deja operaţional, acelaşi lucru urmând să se întâmple şi la nivel de Bucureşti într-un timp cât mai scurt.

„Nu ştiu ce va fi la un volum mai mare de date, dar în mod normal ar trebui să funcţioneze. Eu am convingerea că va face faţă”, a precizat Doru Ţolescu.

La rândul său, comisarul-şef Florin Chiaptanaru, şeful Serviciului  Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Suceava, a declarat că prin intermediul acestui soft cozile de la ghişee s-au redus considerabil.

„S-a dorit să fie cât mai simplu şi eficient, ceea ce s-a şi întâmplat. Elimină intermediarii, iar persoana care doreşte să-şi facă programare, caută data liberă şi la care poate susţine examenul, iar sistemul îi generează automat ora, astfel încât omul vine aici fix la acea oră. Pe partea de rezervări în vederea examinării s-au implicat şi şcolile de şoferi prin popularizarea acestui soft, iar acum lucrurile funcţionează în mod corespunzător”, a precizat comisarul-şef Florin Chiaptanaru.

 

Un sistem funcţional încă din noiembrie 2012

Aplicaţia informatică este disponibilă pe site-ul de internet al Prefecturii Suceava, www.prefecturasuceava.ro, la secţiunea „Serviciul Înmatriculări Vehicule şi Eliberarea Permiselor Auto Suceava”. A devenit funcţională încă din noiembrie 2012, iar curios este că în tot acest timp nimeni de la Bucureşti sau alte judeţe aglomerate nu a observat-o.

Pentru programările la examinările pentru obţinerea permiselor de conducere este necesară declararea numelui, a seriei şi numărului actului de identitate, a unei adrese de e-mail, de menţionarea datei pentru care se doreşte rezervare, iar opţional se poate înregistra şi numărul de telefon al solicitantului. Pentru rezervările în vederea înmatriculării definitive a autoturismelor, pe lângă informaţiile prezentate anterior, mai este necesară declararea Codului Unic de Înregistrare, în cazul persoanelor juridice, şi a seriei de şasiu pe care o are autovehiculul.

Din momentul efectuării unei rezervări, nu se va putea face o nouă programare decât după data expirării primei rezervări. După realizarea unei programări, solicitanţii vor primi pe e-mail data şi ora exactă la care trebuie să se prezinte la sediul Serviciului Înmatriculări Vehicule şi Eliberarea Permiselor Auto Suceava, cu documentele solicitate pentru examene sau pentru înmatriculare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un inginer de sistem de la Prefectura Suceava scoate din necaz o ţară întreagă.
 Vizualizări articol: 7956 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 12 voturi
Un inginer de sistem de la Prefectura Suceava scoate din necaz o ţară întreagă5.0512

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
(28 nov 2016, 12:31:46
Te programezi online și când ajungi la ghișeu,trebuie să aștepți după șmecherii cu pile care n-au programare.
Asta se întâmplă.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Salată libaneză cu pătrunjel (de post) Denumirea originală a acestui fel de mâncare simplă cu bulgur este ”tabbouleh” şi chiar dacă este un preparat libanez, în perioada de post este la mare căutare în restaurantele de pe la noi. Motivul este simplu: e o... Citeşte