Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 28 nov 2016 - Anul XXI, nr. 279 (6392)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Salată libaneză cu pătrunjel (de post)

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Denumirea originală a acestui fel de mâncare simplă cu bulgur este ”tabbouleh” şi chiar dacă este un preparat libanez, în perioada de post este la mare căutare în restaurantele de pe la noi. Motivul este simplu: e o salată gustoasă, foarte hrănitoare şi sănătoasă, arătoasă. Şi nu îngraşă, datorită conţinutului foarte mare de pătrunjel. Salata poate fi pregătită şi acasă foarte simplu şi va fi un succes garantat la orice masă.

Avem nevoie de:

2-3 linguri bulgur mare (se găseşte online sau la magazinele arăbeşti) sau o cană de arpacaş fiert prealabil şi răcit, 2-3 roşii, o legătură ceapă verde, o lămâie, sare, piper, ulei de măsline, 2-3 legături mai mari de pătrunjel verde proaspăt, facultativ un castravete proaspăt mic, frunzuliţe de mentă, sirop de rodii sau boabe de rodie, un căţel mic de usturoi.

Preparare:

Să nu ne gândim că nu vom găsi bulgur ori sirop de rodii, acum sunt disponibile online şi nu costă mult. Se mai găsesc la magazine naturiste, la preţuri ceva mai mari, sau la magazinele turceşti şi arăbeşti. Dacă nu găsim bulgur, putem înlocui cu arpacaş fiert în prealabil, dar gustul nu e chiar acelaşi. Bulgurul e spărtură din grâu dur, special tratat termic, în timp ce arpacaşul are alt gust. În orice caz, nu vom înlocui bulgurul cu cuş-cuş ori cu griş obişnuit, chiar dacă par asemănătoare!

Punem bulgurul într-un vas mai larg şi îl acoperim cu apă caldă, apoi punem o folie alimentară şi lăsăm vasul o oră sau două la temperatura camerei. Bulgurul se va umfla şi va deveni de consistenţa orezului fiert al dente. Îl scurgem bine de restul de apă, prin sită. Dacă folosim arpacaş fiert, trecem peste acest pas.

Tocăm roşiile, le scurgem de excesul de zeamă, precum şi castraveţii, dacă folosim, şi ceapa verde. Dacă folosim boabe de rodie, le punem peste legumele tocate. Tocăm mărunt pătrunjelul. Pare foarte mult, dar el este vedeta preparatului. Amestecăm uşor totul cu bulgurul sau arpacaşul fiert, punem căţelul de usturoi ras, dacă am ales să îl folosim, sare, piper, zeama de lămâie, mentă dacă folosim, sos de rodii dacă nu am folosit seminţele rodiei, puţin ulei de măsline, apoi amestecăm încă o dată, foarte uşor. Dacă ne place gustul, putem presăra peste preparat şi nişte seminţe de susan uşor rumenite, pentru decor. Este surprinzător de ”fresh” această salată, dar foarte săţioasă şi arată bine pe orice farfurie. Este o variantă atât de gustoasă pentru mâncarea de post, încât cei mai mulţi dintre cei ce o încearcă pentru prima oară rămân apoi consumatori fideli...

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Salată libaneză cu pătrunjel (de post).
 Vizualizări articol: 9570 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Salată libaneză cu pătrunjel (de post)0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Salată libaneză cu pătrunjel (de post) Denumirea originală a acestui fel de mâncare simplă cu bulgur este ”tabbouleh” şi chiar dacă este un preparat libanez, în perioada de post este la mare căutare în restaurantele de pe la noi. Motivul este simplu: e o... Citeşte