Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 31 aug 2016 - Anul XXI, nr. 203 (6316)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Dezvăluiri

Drumul şpăgii către buzunarul plutonierului adjutant din Câmpulung Moldovenesc

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Şpăgile pe care le lua plutonierul adjutant Marius Smadici de la Centrul Zonal de Selecţie şi Orientare (UM 02541) Câmpulung Moldovenesc sunt descrise în propunerea de arestare preventivă înaintată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie către judecătorii de la Tribunalul Bucureşti.

Anchetatorii au ajuns la concluzia că subofiţerul avea acces la testele psihologice pe care candidaţii urmau să le susţină, iar din asta făcuse o adevărată afacere. Potrivit cotidianului Adevărul, care se bazează pe informaţii din acest dosar, unul dintre denunţători i-a dat plutonierului adjutant din Câmpulung Moldovenesc suma de 500 de euro. Se întâmpla în aprilie 2016, iar banii erau pentru ca fiul denunţătorului să primească subiectele de la testul psihologic, obligatoriu pentru a intra în rândul forţelor armate din România.

Rezultatele testării psihologice urmau să fie folosite de tânăr la Academia Forţelor Terestre din Sibiu. Conform înţelegerii, pe 18 mai 2016 denunţătorul a mers acasă la Marius Smadici, iar acesta i-a înmânat testele. Examenul susţinut a doua zi la Centrul Zonal din Câmpulung Moldovenesc a fost promovat fără probleme, numai că testul nu a fost recunoscut la Sibiu, deoarece acasta era valabil doar pentru anumite categorii de arme pentru care candidatul nu era apt medical.

Bărbatul care a dat banii i-a cerut înapoi, iar discuţiile telefonice au fost înregistrate de procurorii DNA. La fel s-a întâmplat şi cu întâlnirea din 29 iulie, ocazie cu care Marius Smadici a returnat cei 500 de euro.

 

A ocupat funcţia dorită, dar DNA i-a stricat „apele”

Au fost cazuri în care şpaga a fost mai mare. O persoană a reclamat că i-a dat plutonierului adjutant suma de 1.000 de euro în două tranşe: 400 de euro în aprilie şi 600 de euro în iulie. În schimbul acestei sume Marius Smadici i-a oferit „partenerului de afaceri” două variante de teste psihologice, din care una urma să o susţină efectiv. 

Examenul susţinut pe data de 7 iulie a fost trecut cu brio, iar pe 24 august 2016, un angajat de la Biroul de Informare Recrutare Suceava l-a sunat pe tânăr şi l-a informat că a promovat examenul de admitere pentru un post de soldat gradat profesionist în cadrul MApN. Postul pe care l-a ocupat tânărul respectiv era la o unitate militară din Piatra Neamţ. În urma anchetei procurorilor DNA, concursul a fost anulat.

Suma cea mai mare a fost primită de Marius Smadici de la un tânăr care dorea ajutor şi la proba psihologică şi la cea sportivă. Preţul cerut şi plătit în două tranşe a fost de 1.600 de euro. Ca urmare a înţelegerii, plutonierul adjutant i-a pus la dispoziţie candidatului două variante de teste psihologice, din care una urma să o susţină a doua zi. În cazul probei sportive, Smadici l-a condus pe candidat, cu o zi înaintea examenului, în incinta unităţii militare, i-a arătat ce probe se vor susţine şi l-a lăsat să se antreneze.

Ziariştii de la Adevărul mai spun că iniţial cazul a fost instrumentat de Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Iaşi, dar după ce procurorii militari au observat că în dosar ar putea fi implicaţi şi doi ofiţeri, întreaga anchetă a fost declinată la DNA.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Drumul şpăgii către buzunarul plutonierului adjutant din Câmpulung Moldovenesc.
 Vizualizări articol: 4414 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Drumul şpăgii către buzunarul plutonierului adjutant din Câmpulung Moldovenesc3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei