Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 31 aug 2016 - Anul XXI, nr. 203 (6316)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Umanitar

Cele două doze anticancer la care au contribuit cititorii Monitorului de Suceava pentru Mihaela Divisevici au dat rezultate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Suma donată de cititorii noştri în urma apelulului umanitar lansat de cotidianul Monitorul de Suceava şi de dr. Florentin Haidamac, pentru a o ajuta pe Mihaela Divisevici, în vârstă de 43 de ani, din Călineşti - Șerbăuţi, s-a ridicat la 8.300 lei. Banii donaţi şi distribuirea medicamentului Nivolumab şi prin reţeaua farmaceutică din România i-au permis Mihaelei să cumpere cantitatea necesară pentru două şedinţe de terapie, consecutive primei cure efectuate cu produsul cumpărat din Vatican, cu 4.400 de euro. De la alţi bolnavi cu cancer de piele (melanom) în stadii avansate, cu metastaze, descoperiţi pe pagina de Facebook https://www.facebook.com/groups/PacientiMelanom, Mihaela a aflat că la această oră Nivolumab poate fi comandat şi la farmacii din România, inclusiv din Suceava, la preţuri între 2.500- 2.800 lei/ flaconul. Astfel, după prima doză cumpărată cu 4.400 de euro, cea de-a doua a costat-o 11.200 de lei, iar a treia – 10.000 lei. Între cure, femeia a urmat şi cinci şedinţe de radioterapie, suportate foarte bine, astfel că astăzi starea ei de sănătate s-a îmbunătăţit vizibil. Cel mai remarcabil efect este dispariţia dificultăţilor în vorbire şi faptul că are capacitatea de a se ridica singură din pat.

Medicii recomandă continuarea terapiei cu Nivolumab încă şase luni, cu câte o cură la două săptămâni, dar conturile familiei Divisevici sunt goale. Zero lei. Următoarea doză ar trebui comandată până în data de 9 septembrie, dar Mihaela nu mai are nici un ban. Partea bună este că de acum înainte medicamentul îi poate fi administrat în secţia Oncologie a Spitalului de Urgenţă ”Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava, partea proastă e că mai întâi trebuie cumpărat. Orice donaţie, cât de mică, este binevenită.

Procesul de aprobare a medicamentelor pentru pacienţii cu melanom metastatic, în care sunt implicate Ministerul Sănătăţii, Agenţia Naţională a Medicamentului, Casa Naţională a Asigurărilor de Sănătate, companiile farmaceutice şi tot felul de comitete şi comisii este deocamdată blocat la nivelul comisiilor de oncologie din Ministerul Sănătăţii şi nu există nici un indiciu că lucrurile vor merge mai repede, deşi pentru pacienţii care aşteaptă rezultatul cu sufletul la gură contează fiecare oră de întârziere.

 

”Vreau să trăiesc!”

Mihaela Divisevici a fost diagnosticată anul trecut cu un cancer de piele foarte agresiv. Acum are metastaze în oase, ficat, plămâni şi în creier. „Când am aflat că nu mai am nici o şansă, parcă m-a lovit un fulger şi efectiv m-a lăsat fără reacţie. Am 43 ani, sunt mama a doi copii, vreau să îmi văd copiii crescând, vreau să le fiu alături în viaţă, vreau să trăiesc!”, spune femeia.

Singura ei şansă este acest medicament nou, Nivolumab, utilizat pentru pacienţii cu cancer de piele în formă avansată (stadiile III, IV) cu metastaze.

Nivolumab învaţă organismul pacienţilor să depisteze şi să distrugă celulele canceroase, dublând şansele de supravieţuire ale bolnavilor. Este indicat în monoterapie pentru tratamentul melanomului în stadiu avansat (inoperabil sau metastazat) la adulţi. Conform datelor publicate de American Society of Clinical Oncology, 34% dintre pacienţii trataţi cu Nivolumab supravieţuiesc până la  5 ani.

„Familia îmi este alături, mă sprijină, îmi doresc să mă pot bucura de cuvintele copiilor care îmi spun că au nevoie de mine pe această lume. Sunt momente în care corpul meu nu mă ascultă şi totuşi o forţă îmi spune că trebuie să merg mai departe şi să lupt!”, declară Mihaela. Pentru a lupta are nevoie în continuare de sprijinul nostru financiar.

Conturile pentru donaţii sunt: (RON) RO 40RZBR 0000 0600 1703 1709 şi (EURO) RO 56RZBR 0000 0600 1703 1712, pe numele soţului Mihaelei, Divisevici Marius Vasile, la Raiffeisen Bank. Puteţi face donaţiile direct sau puteţi contacta mai întâi familia, prin intermediul ziarului sau al dispensarului din Şerbăuţi. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cele două doze anticancer la care au contribuit cititorii Monitorului de Suceava pentru Mihaela Divisevici au dat rezultate.
 Vizualizări articol: 4998 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Cele două doze anticancer la care au contribuit cititorii Monitorului de Suceava pentru Mihaela Divisevici au dat rezultate5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei