Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 2 feb 2016 - Anul XXI, nr. 26 (6139)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

În 2015

Peste 400 de răniţi şi 89 de morţi, bilanţul ca-n război al accidentelor rutiere din judeţ

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Analiza de bilanţ a Serviciului de Poliţie Rutieră Suceava privind accidentele petrecute anul trecut pe şoselele din judeţul Suceava arată că numărul de evenimente rutiere grave rămâne la un nivel ridicat, asemănător cu anul 2014. Astfel, pe parcursul anului 2015, pe drumurile care străbat judeţul Suceava s-au produs 327 de accidente rutiere grave, cu două mai puţine decât în 2014. În urma celor 327 de accidente, 89 de persoane au murit, la acest capitol înregistrându-se un decedat în plus faţă de 2014. Din aceleaşi accidente au mai rezultat 282 de persoane rănite grav şi 156 rănite uşor, aşadar peste 400 de victime cu vătămări corporale. Comparativ cu anul 2014, numărul persoanelor rănite grav a scăzut cu 18, în timp ce numărul răniţilor uşor este mai mare cu 79.

 

Multe accidente cu pietoni şi biciclişti

Analiza Serviciului de Poliţie Rutieră Suceava arată că principala cauză a tragediilor de pe şosele rămâne viteza excesivă sau neadaptată la condiţiile de mers, de regulă în curbe. Pe locul doi se află traversările neregulamentare ale pietonilor, în timp ce a treia cauză a accidentelor este indisciplina bicicliştilor, erorile în trafic comise de aceştia, care au dus la accidente. Această ultimă cauză este o particularitate a judeţului Suceava, care are, din păcate, foarte multe accidente rutiere cu victime biciclişti.

 

DN 17 rămâne detaşat lider la număr de accidente grave

Referitor la drumurile pe care au avut loc anul trecut cele mai multe accidenterutiere grave, lider detaşat rămâne DN 17, care leagă Suceava de Ardeal. Pe acest drum s-au petrecut 34 de accidente rutiere grave, soldate cu 11 persoane decedate şi 34 rănite grav. A doua şosea în topul accidentelor este DN 2, de la intrarea în Suceava dinspre Iaşi şi până la Siret. Pe acest drum au avut loc 18accidente rutiere grave, cu şasepersoane decedate şi 15rănite grav. A treia şosea în acest nedorit top este DN 2E (Fălticeni - Gura Humorului – Păltinoasa - Vicovu de Sus), unde în 2015 s-au petrecut 14 accidente rutiere grave, soldate cu opt persoane decedate şi 13 rănite grav.

 

Foarte mulţi şoferi lăsaţi fără permise de conducere

Având în vedere numărul mare de accidente rutiere, poliţiştii de laServiciul Rutier, alături de colegii din teritoriu, au intensificat acţiunile de control în trafic, atât pe timp de zi, cât şi pe timp de noapte. Acţiunile s-au concretizat cu 319 infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere constatate, cu 14 mai multe decât în 2014. Au fost aplicate peste 22.000 de amenzi şi reţinute 1.344 de permise de conducere, cu 343 mai multe decât în 2014. De asemenea aufost ridicate 704 certificate de înmatriculare, şi aici creşterea fiind mare, 263 în plus faţă de anul precedent.

 

Accidente groaznice petrecute în 2015

Câteva dintre accidentele rutiere înregistrate în 2015 în judeţ au fost adevărate carnaje. Cel mai grav accident, cu trei morţi, s-a înregistrat la începutul lunii aprilie, pe DN 17, la Prisaca Dornei, în curba în care, în mai 2013, au murit patru oameni. Accidentele au fost parcă trase la indigo: autotrenuri încărcate cu lemn, scăpate de sub control într-o curbă, s-au zdrobit de peretele unei case.

Un alt accident groaznic, soldat cu doi morţi, s-a petrecut în februarie, pe DN 2E, la Voitinel. Un şofer beat şi fără permis (Cornel Ciorcan, condamnat între timp definitiv la o pedeapsă de 7 ani de închisoare) a scăpat de sub control un autoturism pe care îl conducea cu viteză excesivă, doi dintre pasageri murind după ce maşina s-a zdrobit de un stâlp electric.

La sfârşitul lunii iulie, pe E 85, la ieşirea din Suceava spre Fălticeni, două femei şi-au pierdut viaţa după ce maşina cu care se deplasau regulamentar a fost zdrobită de o basculantă scăpată de sub control de un tânăr în vârstă de 23 de ani.

Un alt accident grav, cu doi morţi şi un rănit grav, s-a petrecut în luna decembrie, la Voitinel. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 400 de răniţi şi 89 de morţi, bilanţul ca-n război al accidentelor rutiere din judeţ.
 Vizualizări articol: 2698 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Peste 400 de răniţi şi 89 de morţi, bilanţul ca-n război al accidentelor rutiere din judeţ5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Concentrat de legume fără conservanți Dacă a devenit o obișnuință folosirea cubulețelor de concentrat la pregătirea oricărei ciorbe sau în sosuri, dar ne dorim să evităm grămada de chimicale cu care multe dintre aceste produse sunt ”îmbogățite”, putem recurge la... Citeşte