Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 2 feb 2016 - Anul XXI, nr. 26 (6139)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

După gratii

Doi bărbaţi prinşi în timp ce treceau ţigări peste fâşia verde, la Straja, arestaţi preventiv

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Doi bărbaţi puşi sub acuzare pentru săvârşirea infracţiunilor de „contrabandă în formă agravantă” şi „complicitate la contrabandă în formă agravantă”, după ce au fost prinşi în flagrant în timpul unui transport de peste 22.000 de pachete de ţigări peste fâşia verde, au fost arestaţi preventiv, ieri, pentru 30 de zile, de Judecătoria Rădăuţi, în urma propunerii formulate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuţi.

Din anchetă rezultă că, pe 31 ianuarie a.c., în jurul orei 24.00, în timp ce inculpatul Ioan Bodnar supraveghea zona de frontieră, în extravilanul comunei Straja, inculpatul Costică Popescu, împreună cu persoane încă neidentificate, a trecut peste fâşia verde 22.228 de pachete de ţigări

Cei doi au fost prinşi de un echipaj format din poliţişti de frontieră din cadrul Sectorul Poliției de Frontieră (SPF) Brodina

„În data de 31.01.2016, ora 07:00, a avut loc întrevederea de frontieră cu grănicerii ucraineni, ocazie cu care ambele părţi au concluzionat că pe direcţia S.F. 761 a avut loc o trecere frauduloasă a frontierei de stat, în scop de contrabandă.  De asemenea, cu această ocazie, autorităţile de frontieră ucrainene ne-au comunicat că pe teritoriul Ucrainei a fost descoperită o cărare de urme formată prin culcarea vegetaţiei uscate, de către două persoane şi cai, descoperind la o distanţă de aproximativ 200 de metri faţă de linia de frontieră către interior, pe direcţia S.F. 761, cantitatea de 50 de baxuri cu ţigări şi 4 cai”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi.

Prejudiciul calculat în acest caz este de 222.000 de lei, reprezentând valoarea în vamă, taxe vamale, accize neachitate, TVA, la care se adaugă penalităţi de întârziere până la momentul plăţii efective.

După cum am amintit, Judecătoria Rădăuţi a admis arestarea ambilor inculpaţi, cu precizarea că aceştia au dreptul să conteste decizia la instanţa superioară.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Doi bărbaţi prinşi în timp ce treceau ţigări peste fâşia verde, la Straja, arestaţi preventiv.
 Vizualizări articol: 3225 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Doi bărbaţi prinşi în timp ce treceau ţigări peste fâşia verde, la Straja, arestaţi preventiv0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Concentrat de legume fără conservanți Dacă a devenit o obișnuință folosirea cubulețelor de concentrat la pregătirea oricărei ciorbe sau în sosuri, dar ne dorim să evităm grămada de chimicale cu care multe dintre aceste produse sunt ”îmbogățite”, putem recurge la... Citeşte