Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 29 ian 2015 - Anul XX, nr. 22 (5834)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Legislaţie neclară

Aproape 7.500 de pachete cu alimente de la UE pentru nevoiaşi, refuzate de Primăria Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primăria Suceava a refuzat să accepte un supliment de 7.447 de pachete cu alimente pentru oamenii cu venituri modeste, acordate prin Programul Operaţional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAD 2014), deoarece Ministerul Fondurilor Europene nu a precizat explicit modul de distribuire a acestora. Primarul de Suceava, Ion Lungu, a declarat, ieri, în conferinţă de presă, că din cei 6.324 de beneficiari înscrişi pe listele transmise de administraţia locală către Guvern, care au primit acasă cupoanele pentru pachetele cu alimente, 5.423 de persoane au intrat deja în posesia lor. Alţi 248 de oameni din cei 485 înscrişi pe listele suplimentare şi-au primit şi ei alimentele gratuite, în cursul acestei săptămâni.  Potrivit lui Lungu, o adresă de la Ministerul Fondurilor Europene recomandă administraţiei locale ca cele 7.447 de pachete în plus să fie distribuite în judeţ sau în alte judeţe, fără a preciza, însă, cui şi pe ce criterii să le dea. „Ne-au cerut de la Liteni 2.400 de pachete, dar în baza a ce să le dăm? Suntem puşi să gestionăm noi, la primărie, probleme care sunt ale ministerului. N-am dat aviz ca să vină diferenţa de pachete. Dacă ne încărcăm cu ele şi nu au o destinaţie clară, stau la noi, riscă să se altereze şi ni le şi mai impută cineva”, a declarat primarul Lungu. Acesta a mai spus că nu se pune problema că în municipiu nu are cui să dea alimentele, ci este vorba despre faptul că ministerul nu a precizat în scris modul în care se face repartiţia.

Pachetele cu alimente pentru persoane cu venituri modeste au fost distribuite în municipiul Suceava la punctul de distribuţie amenajat la Orizont Plaza. Un pachet de alimente conţine6 kg făină albă, 6 kg mălai, 800 grame paste făinoase, 4 litri de ulei, 4 kg de zahăr, 8 conserve de carne de porc, 6 conserve de carne de vită, 10 conserve pate de ficat, împărţite în câte două cutii, cu conţinut similar. Un pachet de alimente are valoarea de 128 de lei.

 

În tot judeţul Suceava sunt peste 100.000 de beneficiari ai alimentelor finanţate de UE

Principalii beneficiari ai alimentelor finanţate din Fondul de Ajutor European sunt şomerii, pensionarii cu venituri de până la 400 de lei, persoanele cu handicap şi veteranii de război, asistaţii social, iar de anul acesta au fost incluse şi persoanele carebeneficiază de alocaţie de susţinere familială.

La nivelul judeţului Suceava, programul operaţional care sprijină distribuirea de alimente şi asistenţă materială de bază pentru persoanele cele mai defavorizate are ca beneficiari, în acest an, 113.603 persoane. Cele mai multe dintre acestea sunt în mediul rural - 83.671 persoane, apoi în oraşe - 15.862 de persoane şi în municipii - 14.070 de persoane. Judeţului nostru îi sunt repartizate 281.486 de pachete, un plus de 24% faţă de numărul de beneficiari din liste.

Cele mai puţine persoane cu venituri modeste se află în localităţile din zona de munte: la Breaza, 226 de persoane, Ciocăneşti - 252, Poiana Stampei - 264, Sadova - 273 şi Iacobeni - 281.

La polul opus se află Dolhasca, unde pe lista comunicată de primărie se află 3.945 de persoane, aproape cât au Rădăuţi şi Câmpulung Moldovenesc la un loc (2.181, respectiv 2.013). Număr mare de persoane cu venituri mici este şi la Liteni - 2.885, Baia - 2.450, Preuteşti - 2.268, Valea Moldovei - 2.154.

În cadrul acestui program, judeţul Suceava face parte din lotul nr.11, împreună cu judeţul Botoşani, valoarea totală estimată a achiziţiei de alimente pentru cele două judeţe fiind de 8,03 mil. de euro cu TVA. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproape 7.500 de pachete cu alimente de la UE pentru nevoiaşi, refuzate de Primăria Suceava.
 Vizualizări articol: 1804 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Aproape 7.500 de pachete cu alimente de la UE pentru nevoiaşi, refuzate de Primăria Suceava5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Potârnichi boierești Ai trebuință de: potârnichi (câte două de fiecare mesean), curățate de pene, puf și măruntaie și pârlite, ulei de măsline, unt, câțiva căței de usturoi, rozmarin, dafin, măghiran, boia de ardei iute, boia de ardei dulce,... Citeşte