Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 12 ian 2015 - Anul XX, nr. 7 (5819)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Avertisment poliţie

Furturi unul după altul din casele nelocuite

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Poliţiştii au înregistrat în ultimele zile mai multe dosare penale de furt sau tentative de furt din case nelocuite, deţinute de proprietari plecaţi la muncă în străinătate sau care nu utilizează locuinţele decât ocazional. Marea problemă este că deşi nu au sisteme de protecţie, proprietarii lasă în interiorul locuinţelor bunuri de valoare sau chiar bani. Ultimele furturi de acest gen s-au înregistrat la Câmpulung Moldovenesc, Vama şi Frumosu.

 

Multe furturi în zona Câmpulung Moldovenesc 

De altfel, din informaţiile pe care le avem, în zona Câmpulung Moldovenesc s-au comis cele mai multe furturi din case nelocuite, încă din ultima parte a lui 2014, faptele având, foarte probabil, aceiaşi autori. 

Trei fapte de furt au fost sesizate poliţiei la finele săptămânii trecute, vineri şi sâmbătă. Într-un caz, o femeie de 61 de ani, din municipiul Câmpulung Moldovenesc, a sesizat că persoane necunoscute i-au intrat în casa pe care o deţine în Câmpulung Moldovenesc, pe la care nu mai trecuse din octombrie 2014. Proprietara a găsit urme de răvăşire şi scotocire a bunurilor depozitate, papuci, mobilier şi covoare. Acesta a declarat că nu a identificat vreun bun de valoare care să fi dispărut.

Într-un alt caz, sâmbătă, agenţii Postului de Poliţie Frumosu au fost sesizaţi că au fost sparte două case din localitate, una proprietatea unei persoane plecate în Italia, iar a doua a unei femei care locuieşte în municipiul Bucureşti. Din interior au fost furate mai multe bunuri, în special scule electrice. Cum părţile vătămate nu au putut fi prezente la cercetarea de la faţa locului, nu s-a stabilit încă un prejudiciu exact.

 

Casa nelocuită în care stătea ascunsă o comoară

Reamintim că la finele anului trecut poliţia a înregistrat un furt dintr-o casă nelocuită cu un prejudiciu imens. Un bărbat în vârstă de 72 de ani, din Suceava, care deţine o casă la Dărmăneşti,  pe la care trece doar ocazional, a reclamat că hoţii i-au furat 250.000 de lei, bijuterii din aur şi multe alte bunuri. Bătrânul a strâns banii din pensie în ultimii 20 de ani şi i-a lăsat, din motive greu de înţeles, în casa de la Dărmăneşti. Hoţii, trei la număr, au fost prinşi de poliţie, însă din prejudiciu s-a recuperat doar o mică parte.

Pentru a preveni furturile la casele de acest gen, proprietarii sunt sfătuiţi să nu lase în interior bunuri de valoare. De cele mai multe ori hoţii acţionează după ce văd din exterior măcar un bun pe care îl pot valorifica, avertizează poliţiştii. Această măsură nu este însă suficientă.

“Se recomandă asigurarea cu sisteme de închidere şi alarmare a locuinţelor. În cazul în care imobilul se află într-o zonă izolată şi nu locuiţi efectiv în casa respectivă sau sunteţi nevoit să faceţi deplasări dese şi pe perioade mai lungi de timp, asiguraţi-vă că o persoană de încredere poate să treacă zilnic pe la respectiva locaţie şi să o supravegheze. De asemenea, asiguraţi iluminarea şi îngrădirea perimetrului”, a transmis subcomisarul Ionuţ Epureanu, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Furturi unul după altul din casele nelocuite.
 Vizualizări articol: 2410 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Furturi unul după altul din casele nelocuite5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei