Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 12 ian 2015 - Anul XX, nr. 7 (5819)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


1.000

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Nu prea le am pe-astea cu festivismul, de la Ceauşescu mi se trage. Dar ieri parcă prea le-a potrivit soarta pe toate. Un om, un sportiv, pe numele lui Roger Federer, a ajuns la o mie de victorii în carieră, exact în finala primului turneu al anului 2015! Asta înseamnă că este al treilea tenisman din toate timpurile care atinge această bornă, după Jimmy Connors – 1.253 de victorii, retras la... 43 de ani! – şi Ivan Lendl – 1.071 de victorii, retras la 34 de ani. Federer are acum 33 de ani, deci dacă ar repeta anul acesta parcursul din 2014 (73 de victorii), ar ajunge la nivelul lui Lendl, la aceeaşi vârstă. E greu de crezut că va mai juca 10 ani, precum Connors, dar dacă ar face-o, i-ar ajunge o medie de 25 de victorii pe an pentru a atinge intangibilul, adică 1.250 de victorii. Bun, scuze pentru abuzul de cifre, acestea ne arată că Roger ar fi în grafic pentru a ajunge în fruntea acestui clasament al victoriilor din circuit, numai că, practic, el mai poate doar avansa, adică până pe locul 2. Primul loc îi este inaccesibil dintr-un motiv pur tehnic: el este un jucător cu o singură mână la rever (ca şi Lendl), pe când Connors punea şi a doua mână pe rachetă. Iar dacă acest lucru a tot fost exploatat de-a lungul carierei lui Federer de mai toţi adversarii (unii cinici, alţii doar practici), cu atât mai mult s-ar întâmpla asta în viitor, când fermitatea braţului va scădea inevitabil. Dar farmecul adevărat nu constă în a fi primul peste tot. Măcar să mai fie iubitorii tenisului răsfăţaţi încă vreo câţiva ani cu tenisul său fără pereche... Ţinând cont de istoricul lui Federer în ceea ce priveşte accidentările, de stilul său fluid care nu stoarce corpul de toată vlaga, s-ar putea să fim norocoşi.

Fără acest eveniment ieşit din comun, aş fi început orice text despre tenis cu Simona Halep. Dacă se întreba cineva de ce a ales turneul din China, în timp ce majoritatea fetelor din top 10 era deja în Australia, exact acesta este răspunsul: ca să-l câştige şi să înceapă anul pe val!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 1.000.
 Vizualizări articol: 1413 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
1.0005.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei