Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 12 ian 2015 - Anul XX, nr. 7 (5819)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Incident

Copil de 11 ani, rănit de o leoaică la Zoo Rădăuţi, într-un pavilion nesecurizat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Un copil în vârstă de 11 ani din municipiul Rădăuţi a fost rănit de o leoaică de la Parcul Zoologic din localitate. Incidentul s-a petrecut vinerea trecută, în jurul orei 15.30, când un grup de patru copii a intrat în Parcul Zoo din Rădăuţi. Printre ei se aflau şi doi fraţi, unul de 11 şi unul de 14 ani, care veneau adesea la animale. La un moment dat, tinerii au intrat în anexa în care sunt adăpostiţi leii pe timpul sezonului rece, unde nu există o delimitare clară între vizitator şi animale.

Administratorul parcului zoologic, Angelica Olenici, a precizat că cei patru şi-au cumpărat bilete, iar  angajatul parcului, Maricel Şuleapă, i-a atenţionat cu privire la modul de comportare în incintă, fără însă a-i însoţi în interior.

Copilul de 11 ani avea să fie victima leoaicei Gina.

„Acolo leoaica a fost hărăţită cu un băţ, iar atunci l-a tras pe copil spre ea. Copilul a introdus băţul prin spaţiul pe unde dăm hrană la lei pe timp de iarnă, când nu-i scoatem afară”, a explicat Angelica Olenici. Practic, în acest pavilion, nu există o delimitare între animal şi vizitator, care putea intra şi în contact direct cu animalul.

 

Băiatul are leziuni care necesită 12-14 zile de îngrijiri medicale

Copilul, Lucian N., în vârstă de 11 ani, elev în clasa a IV-a la una din şcolile gimnaziale din localitate, a fost dus la Spitalul Municipal Rădăuţi, unde a fost diagnosticat cu „plăgi multiple membru inferior stâng, coapsa dreaptă şi perete abdominal”, leziuni pentru care necesită 12-14 zile de îngrijiri medicale, după care a fost transferat la Spitalul Judeţean Suceava. După ce a primit îngrijiri medicale micuţul s-a întors acasă.

 

Pavilionul a fost închis până când se vor face amenajări de îngrădire a accesului către animale

Tiberiu Epifanie Maerean, viceprimarul cu atribuţii de primar din municipiul Rădăuţi, a declarat că se vor lua măsuri urgente pentru ca astfel de incidente să nu se mai repete.

„Ca urmare a acestui incident am dispus sistarea vizitării în pavilionul interior, iar de luni vom trece la executarea unor intervenţii pentru ca posibilitatea de acces a animalului către vizitator şi invers să fie cât mai limitată şi astfel că nu mai poată avea loc astfel de nedorite evenimente”.

Maerean a mai spus că Parcul Zoologic Rădăuţi a făcut obiectul unei modernizări cu fonduri de la Agenţia Naţională de Mediu, proiectul fiind iniţiat în 2010 şi a acuzat că primarul suspendat Aurel Olărean a modificat  proiectul, în sensul că parcul a fost extins dar vechile pavilioane, unde stau animalele, au rămas tot nemodernizate.

 

Poliţia face cercetări pentru vătămare din culpă şi neglijenţă în serviciu

Revenind la incidentul de vineri, angajatul Parcului Zoologic care era de serviciu va fi cercetat sub acuzaţia de vătămare din culpă şi neglijenţă în serviciu. De partea cealaltă, administratorul parcului, Angelica Olenici, regretă incidentul, însă susţine că, în condiţiile în care muncitorul i-a atenţionat pe copii despre normele de comportament din parc şi despre pericolele care pot apărea pe parcursul unei vizite,  salariatul nu are nici o vină, asta cu atât mai mult cu cât tinerii au agitat leoaica şi s-au apropiat nepermis de mult de cuşcă,

Leoaica Gina are vârsta de 7 ani şi a mai avut în aprilie 2013 un astfel de episod agresiv, asupra unei tinere. Şi atunci, ca şi acum, leoaica a fost provocată, iar victimele s-au apropiat prea mult de ea.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Copil de 11 ani, rănit de o leoaică la Zoo Rădăuţi, într-un pavilion nesecurizat.
 Vizualizări articol: 4614 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Copil de 11 ani, rănit de o leoaică la Zoo Rădăuţi, într-un pavilion nesecurizat5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
(12 ian 2015, 11:28:55
nu numai copii fac treaba asta sa bage mana intre gratii....eram prin septembrie la gradina zoologica si erau doua persoane de vreo 25 de ani si bagau mana sa mangaie puii de lei.inconstienta e de partea adultilor cand baga mana dupa gratii...tu stii ca faci un lucru care nu trebuie facut si il faci esti constient de pericol.un copil e inconstient si face in necunostinta.
2.   ,,Safari fotografic...dar cu inversare de roluri' trimis de
(12 ian 2015, 21:36:05
Stimata Doamna Angelica Olenici ar trebui sa isi dea demisia, la fel si acel angajat mediocru..., nicaieri in lume copii nu merg fara insotitor...mai ales daca vorbim de animale care ataca si chiar mananca oameni ( Webisod).
Educatia din pacate in aceasta tara nu exista ..., nu pot sa cred cat de ignoranti sunt oamenii din aceasta zona...
***Comportamentul copilului este inadmisibil, iar parintii sunt vinovati si intreaga societate... sa multumeasca lui Dumnezeu ca traieste, pentru ca odata ce dau de gustul sangelui uman nu se opresc.
Un copil de 7 ani poate fi,, mancat de viu '', am vazut un astfel de caz tot la o gradina zoologica ...
***Trebuie sa ne lasam fascinati de misterele lumii in toate aspectele sale:natura, istorie, stiinta, societate si cultura dar in acelasi timp sa pastram respectul, veneratia dar si,, limita'' fata de tot ceea ce ne inconjoara...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei