Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 25 nov 2014 - Anul XIX, nr. 275 (5784)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Gestionare cu bani externi

Primăria Suceava, în tratative cu nemţii care se îngrijesc de adăpostul de câini

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Municipalitatea suceveană a avut ieri o nouă rundă de negocieri cu  reprezentanţii din Germania ai asociaţiei ProAnimals Tina, care s-au angajat să susţină financiar adăpostul de animale, în principal prin asigurarea hranei celor peste 1.500 de câini adăpostiţi acolo.

Scopul negocierilor îl reprezintă realizarea unei colaborări de lungă durată, prin care să se reuşească rezolvarea problemei câinilor vagabonzi, pe termen lung.

Campania de prindere a câinilor de pe străzi, care se derulează acum, are efect, dar imediat ce aceasta va înceta, noi haite se vor forma pe străzile municipiului.

Asta deoarece vor exista în continuare o mulţime de cazuri de abandon al animalelor nedorite, în principal al puilor, atât la nivelul municipiului, dar mai ales în localităţile limitrofe.

„Vrem să vedem ce se poate face în privinţa gestionării eficiente a problemei câinilor fără stăpân din municipiul Suceava. Noi am făcut paşi importanţi în această direcţie, există o asociere între noi, le-am acordat recent şi alte spaţii în administrare gratuită, pentru amenajarea de săli de operaţii de sterilizare, iar cu eforturile noastre şi ale lor, se poate urma exemplul Germaniei, unde nu vezi câini vagabonzi pe străzile oraşelor”, a declarat primarul Sucevei, Ion Lungu.

Edilul sucevean a admis faptul că, în urma prinderii de pe străzi a unui număr mare de câini, peste 600, apar probleme de gestionare a adăpostului de animale din lunca Sucevei, unde, până la finele anului, numărul gurilor care trebuie hrănite zilnic se va apropia de 2.000.

„Discutăm şi căutăm soluţii”, a spus Lungu, care s-a arătat deschis să îi sprijine pe cei de la ProAnimals Tina, care au asigurat până acum hrana câinilor de acolo, singura condiţie impusă fiind ca animalele capturate să nu fie eliberate din nou pe străzile municipiului.

Recent, Primăria Suceava le-a pus la dispoziţie, gratuit, pentru o perioadă de 10 ani, o  clădire din lunca Sucevei, cu o suprafaţă utilă de 70 de mp, împărţită în cinci încăperi, în care să fie amenajate săli de operaţie pentru câini şi pisici. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primăria Suceava, în tratative cu nemţii care se îngrijesc de adăpostul de câini.
 Vizualizări articol: 1615 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Primăria Suceava, în tratative cu nemţii care se îngrijesc de adăpostul de câini0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei