Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 25 nov 2014 - Anul XIX, nr. 275 (5784)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Lipsă de interes

Casa fostului şef al Gărzii de Mediu, Adrian Căşuneanu, greu de vândut

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Casa pe care Adrian Căşuneanu, fostul şef al Gărzii Regionale de Mediu Suceava, şi-a pregătit-o drept reşedinţă la Ilişeşti nu are muşterii. Scoasă la vânzare acum exact doi ani, vila cu parter, etaj şi mansardă, teren de tenis şi 3.000 mp nu este dorită de nimeni. La cele 24 de termene ale licitaţiei organizate de grupul de firme Multiconsult IPURL nu s-a prezentat nici o persoană, astfel încât preţul de vânzare a scăzut cu 40% faţă de preţul stabilit iniţial. În acest moment, preţul care trebuie achitat pentru a intra în posesia imobilului este de 198.540 de euro, faţă de 330.900 de euro, cu cât a fost scos la mezat, ambele sume fiind fără TVA.

În acte, vila şi terenul de la Ilişeşti aparţin firmei Internaţional NSK, la care acţionar şi administrator era un anume Iulian Ipate. În spatele afacerii se afla însă Adrian Căşuneanu, fostul şef al Gărzii Regionale de Mediu Suceava.

Pentru a construi imobilul, cei de la Internaţional NSK au contractat un credit de la CEC Bank, din care au reuşit să returneze o sumă infimă. La momentul deschiderii procedurii insolvenţei, CEC Bank s-a înscris la masa credală cu suma de 1.111.027 de lei, fiind, alături de Administraţia Financiară Suceava, care are de încasat 1.973.589 de lei, unul dintre principalii creditori.

 

Căşuneanu, condamnat la 2 ani şi 6 luni de închisoare cu suspendare

Declinul lui Adrian Căşuneanu a început după ce procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie l-au trimis în judecată pentru achiziţionarea clădirii în care acum funcţionează sediul Comisariatului Judeţean al Gărzii Naţionale de Mediu, la ieşirea din Suceava spre Fălticeni.

Ulterior, fostul şef al Gărzii Regionale de Mediu a fost condamnat la 2 ani şi 6 luni de închisoare cu suspendare. Tot cu suspendare au fost şi pedepsele pentru celelalte persoane implicate în acest dosar: Pavel Pădure – 1 an şi 6 luni, Costică Florin Olaru – 1 an şi 6 luni şi Valeriu Cornel Oprescu – 1 an şi 6 luni.

Tranzacţiile care s-au lăsat cu condamnarea celor patru s-au petrecut într-un interval de numai trei săptămâni. Pe data de 6 septembrie 2006, Pavel Pădure cumpăra imobilul de la ieşirea din Suceava, prin intermediul lui Florin Costică Olaru, cu suma de 600.000 de lei. Pe data de 29 septembrie, clădirea era deja în proprietatea Gărzii Regionale de Mediu Suceava, numai că preţul achitat era de trei ori mai mare, respectiv 1,78 de milioane de lei. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Casa fostului şef al Gărzii de Mediu, Adrian Căşuneanu, greu de vândut.
 Vizualizări articol: 9145 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 4 voturi
Casa fostului şef al Gărzii de Mediu, Adrian Căşuneanu, greu de vândut3.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   DNA, colcaie de tepari pe la CEC Suceava trimis de
(25 nov 2014, 16:19:21
Acum cateva saptamani era un alt caz.
Un mare smecher dintr-un partid ia de la CEC un imprumut de 80.000Euro si gireaza cu un amarat de apartament de 2 camere de pe Saturn care n-are cum sa faca niciodata 80k euro...
Individul evident ca nu-si plateste datoria, CECul incearca sa-si lichideze garantia supraevaluata si cand colo ce sa vezi, reuseste sa scoata pe jaful ala de apartament doar 11.000 euro.
La o prima citire CECul a luat o plasa de 70.000 euro!

CECul pare a fi noul Bancorex, numai bun de devalizat de smecheri cu pile.

La o banca privata ti se rupe daca ia asa plase dar la CEC care e banca de stat, nu ar tb sa-si bage nasul un pic DNAul sa vada cine/cum a aprobat credite asa uriase cu garantii asa mici?
1.1  RE: DNA, colcaie de tepari pe la CEC Suceava trimis de
(26 nov 2014, 01:05:11
De fapt nici macar 11.000 euro nu si-a scos CECul pt ca si executorul judecatoresc trebuie sa castige ceva din banii incasati la licitatie...
2.   @Yolanda Nicodim trimis de
(25 nov 2014, 16:21:15
fyi, cand accesezi linkurile alea primesti urmatoare eroare de securitate:

"This content is currently unavailable
The page you requested cannot be displayed right now. It may be temporarily unavailable, the link you clicked on may have expired, or you may not have permission to view this page."

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei