Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 25 nov 2014 - Anul XIX, nr. 275 (5784)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Distincţii

Patru proiecte de cercetare ale studenţilor USV, premiate la Salonul Naţional de Inventică pentru Tineret

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Patru proiecte de cercetare aparţinând unor echipaje de studenţi de la Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava (USV) au obţinut două premii II, un premiul III şi un premiu special la Salonul Naţional de Inventică şi Creaţie Ştiinţifică pentru Tineret.

Totodată, universitarul sucevean conf. dr. ing. Dan Milici a fost distins cu un premiu special pentru activitatea pe care o desfăşoară în vederea susţinerii tinerilor cercetători.

În total, şase proiecte de cercetare aparţinând profesorilor şi studenţilor de la Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava au participat la eveniment.

Aflat la cea de-a XII-a ediţie, salonul de inventică a fost organizat de Ministerul Tineretului şi Sportului, în perioada 19-23 noiembrie, la Complexul Expoziţional Romexpo, Bucureşti.

 

Care au fost invenţiile premiate

Cu premiul al II-lea a fost recompensat proiectul „Life finder – Sistem pentru localizarea victimelor catastrofelor naturale”, invenţie ce poartă semnătura masteranduluiAbel Lucian Torac Mitric, acesta fiind coordonat de prof. Călin Ciufudean. Tot premiul al II-lea a fost obţinut de Vlad Mihai Plăcintă şi Andreea Alexandra Plăcintă, coordonaţi de Dan Milici, cu proiectul „Sistem portabil pentru evidenţierea stărilor emoţionale”.

„Sistemul versatil computerizat pentru evaluarea performanţelor umane în cadrul antrenamentelor sportive şi de recuperare a bolnavilor”, realizat de Andrei Alexandru Bărăscu şi Pavel Popescu, sub coordonarea prof. Dan Milici, a primit premiul al II-lea.

Premiu special a fost adjudecat de proiectul „Sistem pentru evitarea blocajului în trafic a autovehiculelor de intervenţie” (prof. Călin Ciufudean, Dragoş Bogdan Drelciuc, Ioan Casian Ignătescu).

Din juriul salonului au făcut parte reprezentanţi ai Ministerului Tineretului şi Sportului, ai Oficiului de Stat pentru Invenţii şi Mărci şi jurnalişti de la revista Ştiinţă şi Tehnică.

33 de invenţii au fost selectate pentru participarea la Salonul Naţional de Inventică şi Creaţie Ştiinţifică pentru Tineret.

 

Opt premii pentru echipele din Suceava, în 2013

La ediţia de anul trecut a salonului au fost premiate opt proiecte ale tinerilor suceveni.

Şase premii au revenit reprezentanţilor USV, iar două au fost obţinute de elevi ai Colegiului Naţional „Petru Rareş” Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Patru proiecte de cercetare ale studenţilor USV, premiate la Salonul Naţional de Inventică pentru Tineret.
 Vizualizări articol: 2074 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 7 voturi
Patru proiecte de cercetare ale studenţilor USV, premiate la Salonul Naţional de Inventică pentru Tineret4.057

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei