Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 11 nov 2014 - Anul XIX, nr. 263 (5772)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Proces

O suceveancă a dat în judecată CFR Călători, după ce a căzut în tren și s-a accidentat grav

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O suceveancă a dat în judecată SNTFC CFR Călători, după ce a căzut în tren şi s-a accidentat grav, victima fiind transportată de urgență la spital.

Mihaela G., în vârstă de 42 de ani, din municipiul Suceava, a internat un proces celor de la CFR, iar în cererea depusă la Judecătorie explică ce i s-a întâmplat.

Pe 24 septembrie 2014, suceveanca și-a luat bilet de tren de la București Nord până în stația Suceava Nord.

În stația din orașul Pașcani, întrucât avea nevoie de ceva din bagajele care erau puse în partea superioară a compartimentului, pe suportul special pentru bagaje, Mihaela G. s-a urcat pe banchetă. În compartiment mai era o persoană, mai în vârstă, astfel că a decis să nu îi ceară ajutorul.

„În tren nu există o scară pentru a te putea urca în astfel de situații. Bancheta era deșurubată şi ruptă şi când m-am urcat să îmi iau bagajul, bancheta s-a răsturnat. Am căzut pe podea, nemaiputând să mă ridic întrucât mă lovisem la coloană. Domnul aflat în compartiment cu mine a încercat să mă ridice, lucru care a fost imposibil, eu având o durere îngrozitoare”, povestește suceveanca.

Coșmarul nu s-a terminat însă pentru femeia căzută în compartiment. Au fost chemați controlorii de tren, care au sunat imediat la 112, solicitând o ambulanță la fața locului.

„La momentul sosirii ambulanței, medicii au constatat că nu pot introduce targa de salvare în interiorul vagonului, acesta fiind extrem de îngust, şi astfel s-au chinuit circa o oră să mă scoată de acolo, pentru a mă duce la spitalul din orașul Pașcani”, mai scrie Mihaela G. în cererea de chemare în judecată.

La unitatea medicală, cadrele medicale au constatat că pacienta are două vertebre de la coloană fisurate, suceveanca fiind internată și supusă mai multor investigații medicale, la tomograf şi RMN.

La o lună de la acel incident, se mai arată în acțiunea depusă la Judecătorie, suceveanca era în continuare țintuită la pat, medicii apreciind că are nevoie de 40-45 de zile de îngrijiri medicale pentru fractura de vertebre.

„Este imposibil ca în anul 2014 să circuli cu asemenea mijloace de transport, care nu sunt conforme cu dispozițiile în vigoare și consider că sunt îndreptățită a solicita daune în acest sens”, mai scrie suceveanca, care își întemeiază cererea pe articolul 2004 din Noul Cod Civil (răspunderea pentru persoana călătorului, potrivit căruia, la aliniatul (1) -”Transportatorul răspunde pentru moartea sau vătămarea integrității corporale ori a sănătății călătorului”).

Mihaela G. încearcă acum să găsească martori la acel nefericit eveniment, persoane care au călătorit atunci în același vagon, pentru a depune mărturie şi a confirma astfel că lucrurile au stat întocmai cum le-a descris ea în cererea înaintată instanței de judecată.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O suceveancă a dat în judecată CFR Călători, după ce a căzut în tren și s-a accidentat grav.
 Vizualizări articol: 5370 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 10 voturi
O suceveancă a dat în judecată CFR Călători, după ce a căzut în tren și s-a accidentat grav5.0510

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Frumos! trimis de
(11 nov 2014, 11:18:21
Ce cauta doamna in picioare pe bancheta, unde trebuie sa stai cu fundul???
Daca se urca cu picioarele pe bancheta in cel mai modern tren din lume tot avea sanse sa si rupa gatul?
Asta-i civilizatia la noi! Am circulat si eu cu trenul , mi se par conditii acceptabile comparativ cu alte mijloace de transport in comun.

2.   In picioare? trimis de
(11 nov 2014, 11:27:07
Nu putea ruga pe cineva sa o ajute, de ce trebuia sa urce cu picioarele pe bancheta?
Ar trebui sa plateasca ea companiei scaunul rupt!
3.   Iohannis este lasat singur!? trimis de
(11 nov 2014, 12:43:01
Aseara Gusa & co si-au facut perfect datoria fata de Poanta. Marea problema a lui Iohannis este faptul ca nu au absolut niciun post de televiziune care sa fie de partea lor. Absolut toate posturile, in frunte cu acest post ce se proclama singur "independent"dar condus de fostul sef de campanie al lui Geoana din 2009 si de sotia unui ministru din cabinetul Ponta fac tot posibilul sa il sprijine pe Poanta. Apropo de emisiunea de aseara. Dupa bilele negre acordate de cele 3 moderatoare "ïndependente" se poate trage o singura concluzie. Vor tot un presedinte premier, presedinte parlament, presedinte guvern adica tot un presedinte jucator care sa dicteze si sa faca absolut totul. Sa spui ca dai bila neagra ca nu ti-a explicat cum creaza noi locuri de munca sau nu ti-a dat date despre buget scuze, ori nu stii ce rol trebuie sa aiba presedintele ori esti iubitor de presedinti gen Ceausescu sau Basescu. Niciuna dintre aceste probleme si mai nimic din intrebarile lor nu tin de presedinte conform constitutiei actuale. Doar daca va doriti in continuare un presedinte-premier pe chipul si asemanarea lui Basescu care sa dicteze absolut tot unui guvern si parlament subordonat. Bomboana de pe coliva care a aratat profesionalismul si deontologia celor de la Realitatea "ïndependenta" pusa pe Poante a fost acea intrebare superba: Sunteti omul nemtilor? Scuze dar ce scop avea o astfel de intrebare sau ce efect se dorea de fapt? Astepta cineva ca la o astfel de intrebare sa raspunda cineva Da, sunt omul nemtilor? Sau a fost pusa de cineva scolit in comunicare de fosta academie Stefan Gheorghiu in ideea de a induce telespectatorilor ca da, Iohannis este omul nemtilor? Pentru orice om care are cunostinte minime de comunicare=manipulare varianta 2 este singura plauzibila. Stati linistiti si nu va mai agitati. il veti avea pe Poanta dupa cum v-a recomandat probabil si cea pe care ati sustinut-o in primul tur Elena Udrea. Jocul este pe fata.

3.1  RE: Iohannis este lasat singur!? trimis de
(11 nov 2014, 14:37:38
Aveţi dreptate,ce "independenţă" pot să aibă Realitatea cu Guşă fost secretar general al guvernului pdsr;dar să zicem,Iohannis s-a descurcat de minune.
Mi-a plăcut corectitudinea lui,modul de gândire,felul de a se exprima concret pe subiect şi nu cu vorbe "goale"făr' de conţinut (tip Iliescu).
M-a convins,vreau să trăiesc într-o ţară civilizată cu o economie şi industrie pe măsură,m-am săturat de circ politic.
Am să votez !

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei