Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 11 nov 2014 - Anul XIX, nr. 263 (5772)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   14 imagini |   ø fişiere video

Ceremonie

A şaptea serie de elevi jandarmi a depus jurământul militar

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Elevii din anul I, seria 2014-2016 a Şcolii Militare de Subofiţeri de Jandarmi “Petru Rareş” Fălticeni au depus vineri, 7 noiembrie, jurământul militar. Ceremonia s-a desfăşurat începând cu ora 11.00, pe Aleea pietonală din faţa Primăriei municipiului Fălticeni.

Anterior ceremoniei, colonelul Mircea-Liviu Marian a prezentat la sediul şcolii Raportul general privind starea şi calitatea învăţământului şi activităţile desfăşurate în instituţie în anul şcolar 2013-2014.

Activitatea festivă a început cu introducerea gărzii port drapel în formaţie, prezentarea onorului, darea raportului, salutul formaţiei de către colonelul Marian Zaharia, reprezentantul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.

În cuvântul adresat la începutul festivităţii, comandantul şcolii, colonel Mircea-Liviu Marian, a menţionat importanţa acestui eveniment pentru orice jandarm.

“Astăzi, cea de-a şaptea serie de elevi a şcolii noastre va depune jurământul militar, expresie a manifestării celui mai profund sentiment de dragoste faţă de ţară. Jurământul de credinţă faţă de patrie reprezintă o asumare conştientă a obligaţiilor ce decurg din calitatea pe care o dobândiţi, fiind admişi într-o instituţie de învăţământ militar, dar şi din calitatea de cetăţean al României. Jurământul militar rostit astăzi vă deschide câmpul unei noi culturi organizaţionale şi certifică apartenenţa la o instituţie puternică şi credibilă”, a spus colonelul Mircea-Liviu Marian.

 

Trecerea oficială de la viaţa civilă la cea militară

Cuvintele jurământului, rostite la unison de elevii jandarmi, au fost pecetluite de rugăciunea de sacralizare. Ulterior, a luat cuvântul elevul Ştefăniţă-Ionuţ Acea, care a exprimat încrederea că la finalul celor doi ani vor îndeplini cu toţii obiectivul pentru care au venit în şcoală: să devină subofiţeri jandarmi.

„Noi toţi considerăm că depunerea jurământului militar constituie trecerea oficială de la viaţa civilă la cea militară. Această ceremonie, deşi scurtă, este rezultatul a ore de pregătire minuţioasă, sub atenta supraveghere a cadrelor didactice, în care am găsit nu doar superiori ierarhici experimentaţi, ci şi persoane întru totul dedicate muncii lor. Pe parcursul celor doi ani vom căpăta deprinderile necesare care ne vor folosi după absolvirea şcolii, când vom sluji cetăţeanul şi-i vom apăra drepturile şi libertăţile conform legii. Admiterea în această şcoală a însemnat o schimbare radicală pentru fiecare dintre noi, am lăsat în urmă confortul şi persoanele dragi de acasă pentru a îmbrăţişa rigorile carierei militare pe care ne-am dorit-o. Avem toate condiţiile pentru ca la finalul pregătirii noastre să avem satisfacţia împlinii motivului pentru care suntem astăzi aici, şi anume să devenim subofiţeri jandarmi. Vă garantăm că jurământul depus astăzi nu va fi niciodată încălcat”, a spus în cuvântul său elevul Ştefăniţă-Ionuţ Acea.

 

„Avem nevoie de oameni bine pregătiţi, care să facă faţă oriunde este nevoie de noi”

Au urmat alocuţiunile prefectului judeţului Suceava - Florin Sinescu, a vicepreşedintelui Consiliului Judeţean - Alexandru Rădulescu, a primarului municipiului Fălticeni - Cătălin Coman, precum şi a reprezentantului Inspectoratului General al Jandarmeriei Române - colonel Marian Zaharia.

Prefectul Florin Sinescu a spus: „A şaptea generaţie de jandarmi pregătiţi la Fălticeni se va regăsi peste doi ani în sistemul naţional de apărare a ţării. De voi este nevoie pentru că sistemul naţional de apărare funcţionează integrat alături de colegii de la poliţie, pompieri şi celelalte structuri care îl formează. Sunt convins că aceşti doi ani care urmează pentru voi vor fi doi ani de muncă, iar după această perioadă vă veţi regăsi acolo unde este nevoie de voi. România, ca ţară membră NATO şi a Uniuni Europene, are drepturi, dar şi obligaţii. De aceea avem nevoie de oameni bine pregătiţi, care să facă faţă oriunde este nevoie de noi”. 

Reprezentantul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, colonel Marian Zaharia, a precizat că acest moment festiv anunţă începutul carierei pentru tinerii care au depus jurământul, o carieră care va fi plină de privaţiuni, dar şi de satisfacţii.

„Rămâne de văzut modul în care vă veţi pregăti, pentru că noi sperăm ca şi absolvirea să fie precum debutul, un moment festiv pentru toată lumea. Vă felicit cu ocazia jurământului militar”, a precizat colonel Marian Zaharia.

La activitate au participat şi membri ai comunităţii locale, reprezentantul Ministerului Afacerilor Interne – comisar-şef Florentin Costăchescu, precum şi patru ofiţeri din Trupele de Carabinieri din Republica Moldova, respectiv Garda Naţională din Ucraina.

Defilarea batalionului de elevi jandarmi a încheiat ceremonialul depunerii jurământului militar în aplauzele asistenţei şi în acordurile muzicii militare a Brigăzii 15 Mecanizate „Podu Înalt” Iaşi. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului A şaptea serie de elevi jandarmi a depus jurământul militar.
 Vizualizări articol: 2438 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
A şaptea serie de elevi jandarmi a depus jurământul militar0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Pulane trimis de
(11 nov 2014, 15:02:06
Inca o promotie de vajnici manuitori ai ☭ nului au parasit centrul de instruire. Cetatenii pot respira usurati pentru ca vor fi batuti conform legii, asa cum am vazut deja la Pungesti. Multumim din Inima Partidului pentru grija pe care ne-o poarta!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei