Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 17 sep 2014 - Anul XIX, nr. 216 (5725)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Mister rezolvat

O tânără de 18 ani, dată dispărută de două luni, găsită la o mănăstire din Moldoviţa

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O tânără în vârstă de 18 ani din satul Drăgoieşti, dată dispărută de familie din data de 11 iulie, când a plecat de acasă şi nu a mai revenit, a fost găsită acum două zile, la Mănăstirea „Acoperământul Maicii Domnului” Secrieş, din comuna Moldoviţa.

Fata, Andreea Maria Danelco, figura ca dispărută pe site-ul Inspectoratului General al Poliţiei Române. Misterul s-a elucidat acum două zile, când fata a anunţat că se află la mănăstire.

 

Cum explică preotulde la biserica mănăstirii de ce nu s-a ştiut nimic despre fată aproape două luni de zile 

La Mănăstirea „Acoperământul Maicii Domnului” Secrieş sunt în momentul de faţă opt maici şi un preot care ţine slujbele din biserică.

Contactat telefonic de reporterii Monitorului de Suceava, preotul slujitor Ioan Florea, care cunoaşte bine situaţia tinerei, nu consideră că a greşit cu ceva în acest caz.

„Fata nu mai este minoră, şi-a ales calea aceasta şi nimeni nu a ţinut-o cu forţa la mănăstire. Cum a ajuns aici, ea a spus că este în căutarea unei mănăstiri unde să se dedice lui Dumnezeu”, a spus părintele.

Întrebat de ce totuşi familia nu a fost contactată din timp, pentru a şti unde se află fata, părintele susţine că aceasta a ajuns mult după data de 11 iuliela mănăstire.

„Am reuşit să o conving în cele din urmă să sune acasă şi să-şi anunţe familia unde este”, a mai spus preotul. El a mai spus că înainte să ajungă la Secrieş fata a fost probabil la alte mănăstiri.

El a descris-o pe Andreea ca fiind foarte cuminte, spunând că „se comportă de parcă ar fi de mulţi ani la mănăstire”.

Tânăra are totuşi la dispoziţie o perioadă în care să se hotărască dacă va rămâne la mănăstire pentru a deveni maică.

„Noi nu vrem să avem la mănăstire tineri care fug de acasă din cauza problemelor în familie, ci persoane cu har pentru aşa ceva, cu dragoste pentru Hristos. Ea spune că avea gândul de a veni la mănăstire de mult şi avem motive să credem că are har pentru aşa ceva ”, a explicat părintele.

 

Mama fetei a fost la mănăstire, însă decizia fiicei a rămas aceeaşi

Din informaţiile pe care le avem, tânăra a dat şi o declaraţie scrisă la poliţie, prin care  a arătat că nu doreşte să se întoarcă la domiciliu şi va rămâne la mănăstirea de la Moldoviţa.

În aceste condiții, Andreea Maria Danelco nu va mai figura în evidențele poliţiei ca fiind dispărută. De asemenea, pentru că este majoră, tânăra nu mai poate fi obligată să revină acasă şi are dreptul să rămână la mănăstire. 

Preotul de la mănăstirea din Moldoviţa a declarat că ieri la locaşul de cult a sosit şi mama tinerei, concluzia în urma discuțiilor fiind aceeaşi: tânăra vrea să rămână la mănăstire pentru a deveni maică.

Problema care atrage atenţia şi în acest caz este de ce au trebuit să treacă două luni de zile până când o persoană dată oficial dispărută, care se afla la o mănăstire, să fie identificată.  

În luna februarie a acestui an, o minoră în vârstă de 15 ani, din Bucureşti, a stat timp de două zile la Mănăstirea Sihăstria Rarăului, după care a fost urcată în tren şi trimisă spre capitală, fără a fi a anunţată poliţia.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O tânără de 18 ani, dată dispărută de două luni, găsită la o mănăstire din Moldoviţa.
 Vizualizări articol: 5577 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 5 voturi
O tânără de 18 ani, dată dispărută de două luni, găsită la o mănăstire din Moldoviţa4.255

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei