Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 17 sep 2014 - Anul XIX, nr. 216 (5725)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Decizie finală

Compania de Drumuri Naționale a reziliat contractul cu firma care trebuia să construiască șoseaua de centură a Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a reziliat contractul cu Societatea de Construcţii şi Transport (SCT) SA Bucureşti, cea care realiza lucrările la şoseaua de centură a Sucevei. Anunţul a fost făcut ieri de preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, care a precizat că decizia a fost luată deoarece constructorul nu şi-a respectat nici un termen pe care l-a anunţat pentru finalizarea lucrărilor la ruta ocolitoare a Sucevei. Nechifor a spus că numai în cursul acestui an, constructorul a anunţat finalizarea parţială sau totală a investiţiei pe 15 iulie, apoi în august, ultimul termen fiind pe 15 septembrie 2014.

„Nu au respectat nimic din ceea ce am stabilit cu ei. Repet, ultimul termen pentru a face ceva a fost pe 15 septembrie. A trecut şi acest termen şi nu cred că mai putem să mergem aşa, la nesfârşit, pentru că e bătaie de joc”, a spus şeful administraţiei judeţene.

Cătălin Nechifor a declarat că ceea ce l-a deranjat cel mai mult la actualul constructor al șoselei de centură a Sucevei a fost dezinteresul acestuia pentru acest proiect.

„Ceea ce m-a deranjat foarte mult a fost dezinteresul total al acestei firme faţă de banii publici, faţă de un contract şi o lucrare importantă. Un dezinteres cum rar vezi, şi ai câteodată aşa o amărăciune când vezi că cineva te desconsideră, dar în acelaşi timp vezi alte companii care termină lucrări cu un avans de un an de zile înainte. Şi nu mai puteam aştepta, din punctul meu de vedere, pentru că nu aveam nici o garanţie că se va mai întâmpla ceva. Asta cu atât mai mult cu cât de fiecare dată când am discutat cu reprezentanţii acestei companii, tot timpul nu şi-au ţinut cuvântul”, a afirmat Nechifor.

El a adăugat că toate aceste probleme le-a discutat cu directorul CNADNR, căruia i-a transmis care este situaţia cu această investiţie, şi din informaţiile pe care le are în momentul de faţă contractul cu SCT Bucureşti a fost reziliat. Cătălin Nechifor a amintit că încă de anul trecut a propus conducerii CNADNR atât rezilierea contractului cu firma care construieşte şoseaua de centură, cât şi a contractului pentru modernizarea DN 18 de la Iacobeni şi până la limita cu judeţul Maramureş. „Am zis că, din punctul meu de vedere, chiar dacă pare mai complicat, în condiţiile în care ai un partener care nu îşi face deloc datoria e mai simplu să reziliezi şi să vezi ce soluţii găseşti mai departe”, a explicat Cătălin Nechifor.

 

Lucrările ar putea fi continuate de CNADNR din fondurile provenite din garanţia de bună execuţie depusă de constructor

Preşedintele CJ Suceava a explicat că în cazul contractului pentru modernizarea DN 18 s-a luat decizia de reziliere, iar în momentul de faţă lucrările de plombare a gropilor au fost începute de CNADNR, din fondurile provenite din garanţia de bună execuţie depusă de compania care ar fi trebuit să realizeze investiţia.

Cătălin Nechifor consideră că şi în cazul şoselei de centură a Sucevei, lucrările ar putea fi continuate de CNADNR, cu banii din garanţia de bună execuţie depusă la contract. „Dacă în România ai un contract cu o autoritate sau cu altcineva şi nu îl respecţi, atunci plăteşti. La DN 18 s-a executat granaţia, şi fără să fim noi parte în acest contract, recomand să se întâmple acelaşi lucru şi la centura Sucevei”, a mai spus Nechifor.

Lucrările la șoseaua de centură a Sucevei au început în anul 2009, licitația fiind câştigată de compania cu capital francezSC CF  Grup Colas din Iaşi. Francezii de la Grup Colas s-au retras din această firmă în anul 2012, iar firma SC CF Iaşi a fost preluată de Societatea de Construcţii şi Transport Bucureşti. Lucrările de construcţie la ruta ocolitoare a Sucevei sunt terminate în proporţie de 85%. Valoarea totală a investiţiei se ridică la suma de 46,5 milioane de euro. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Compania de Drumuri Naționale a reziliat contractul cu firma care trebuia să construiască șoseaua de centură a Sucevei.
 Vizualizări articol: 2319 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Compania de Drumuri Naționale a reziliat contractul cu firma care trebuia să construiască șoseaua de centură a Sucevei5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Cronica unui esec asteptat trimis de
(17 sep 2014, 14:26:43
Ei da,s-a terminat si cu soseaua de centura.Pana se face alta licitatie,pana se incep lucrarile mai trec cativa ani.Putem spune ca soseaua de centura Suceava este un esec major al regimului Ponta si un mare esec pentru Catalin Nechifor.Mai ales ca avem un termen de comparatie si ne intrebam:Cum Dumnezeu sub PDL si Gheorghe Flutur s-a facut 85% din soseaua de centura(desi tara era in criza si recesiune)si sub PSD si Nechifor nu s-a facut nimic(mai ales ca economia duduie si tara este infloritoare).In mod cert soseaua de centura va fi principalul motiv pentru care in 2016 Gheorghe Flutur va deveni presedintele Consiliului Judetean.
2.   Comentariu trimis de
(18 sep 2014, 01:37:01
aceasta investitie este cea mai buna a fostului presedinte a c.j. a rezistat mai mult de 2 ani ptr. nu s/a circulat pe ea . daca era data in exploatare deja trebuia sa fie reabilitata asa cum s/a intamlat cu multe alte drumuri reparate ori construite pe acele vremuri.ha,ha,ha...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei