Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 16 sep 2014 - Anul XIX, nr. 215 (5724)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Preţuri rezonabile

Vânzări record de flori în prima zi de școală

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Vânzări record de flori, ieri, în prima zi de şcoală, când florarii au avut o zi mai aglomerată, dar profitabilă. Preţurile rezonabile, dar mai ales dorinţa copiilor de a-şi surprinde cadrele didactice cu buchete de flori, la început de an şcolar, au făcut ca în doar câteva ore florarii de latarabele din zona magazinului Bucovina să-şi epuizeze stocul.

„Este primul an când se întâmplă aşa ceva, să rămânem la ora 9:30 fără marfă sau cu foarte puţine buchete de flori la vânzare. S-au vândut foarte repede. Noi am păstrat preţurile pe cere le-am avut şi în zilele anterioare, adică firul de trandafir la 7 lei, crizantemele la 5 lei, iar un buchet de crini imperiali la 15 sau 20 de lei”, ne-a spus Stela Rusu, un comerciant din zona Bucovina.

Florăresele au recunoscut că nu numai ieri au fost solicitate şi au vândut mai multe flori decât într-o zi obişnuită, ci şi în weekend. Cele mai scumpe buchete de flori vândute în pieţe nu au depăşit 50 de lei, trandafirii fiind la mare căutare în acest an. Au avut „lipici” la suceveni şi crinii imperiali sau crizantemele. Mulţumiţi de preţurile practicate de comercianţi, pe care le consideră rezonabile, sucevenii, în special elevii, au stat la rând la tarabele cu flori, pentru un buchet pe care să-l ofere profesoarelor.

 

Flori oferite în semn de preţuire

„Sunt preţuri accesibile, similarecu cele de săptămâna trecută. Am dat 50 de lei pe două buchete. Să oferi flori este un gest frumos, înseamnă că o apreciezi pe acea profesoară căreia îi oferi buchetul”, ne-a spus o elevă de la Colegiul Naţional „Petru Rareş”. O altă elevă, de la acelaşi liceu, ne-a spus că a cumpărat flori pentru dirigintă. „Nu o cunosc încă, dar mi se pare normal să îi duc un buchet de flori”, a spus eleva. La rând la flori l-am întâlnit şi pe un sucevean care a venit să cumpere trandafiri pentru soţie, a cărei zi de naştere este pe 15 septembrie. „Sunt preţuri foarte bune. Am dat 35 de lei pentru un buchet de trandafiri, dar oricum nu se ia în calcul preţul când este vorba de cineva drag”, ne-a spus bărbatul. Destul de emoţionat l-am întâlnit ieri pe Matei, un elev din clasa a V-a, care dorea să cumpere trandafiri pentru noile profesoare, având bine stabilit să dea cam 20 de lei pe un buchet.

 

Vânzări mai mici decât în alţi ani la florării

În florăriile sucevene, vânzările s-au triplat, comenzile pentru buchete de flori fiind făcute încă de miercurea trecută. Managerul unei florării din zona centrală a Sucevei, Paula Pălănceanu, ne-a spus că „nu am avut o floare anume pe care au preferat-o cumpărătorii, în mod deosebit, în schimb s-au vândut florile cu inflorescenţă mică, pentru că elevii, copiii vor buchete mici, cu flori care nu au cozile foarte lungi, nu preferă buchete foarte împopoţonate. Vânzările sunt la un alt nivel faţă de celelalte zile. Pot să spun că s-au triplat. Este o cerere mult mai mare în aceste zile, datorită acestui obicei bun de a oferi flori. Noi vineri am primit marfa şi am început să pregătim buchetele, mai ales că au fost comenzi încă de miercuri. Deşi nu avem program duminica, am avut deschis tot weekendul. S-au cerut cam două categorii de buchete, cele puţin mai mari, care s-au vândut la 100 de lei, cele cu orhidee şi trandafiri, şi cele mai mici, cele de 50, 60 de lei, la fel de frumoase. În arta florală îţi trebuie pasiune. Fiecare client trebuie să plece de la noi cu ceva care să-l reprezinte. O florărie trebuie să facă şi buchete mici, cu mult gust, pe placul clienţilor”. Comparativ cu ceilalţi ani, a completat Paula Pălănceanu, „acest an a fost mai slab în vânzări. Nu numai la noi, cred că şi în alte domenii, pentru că puterea de cumpărare a scăzut, salariile au rămas mici”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vânzări record de flori în prima zi de școală.
 Vizualizări articol: 2188 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Vânzări record de flori în prima zi de școală5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei